Silná bolest kostrče na počátku 2. trimestru, jak na ni?

g_i_t_a
4. dub 2017

Zdravím dámy,

jsem teprve 14 tt, ale trápí mě silné bolesti kostrče při jakémkoliv pohybu. Chodím na těhotenskou jógu, ta mi pomohla na uvolnění napětí páteře, ale na kostrč nezabírá..máte některá rady, triky, cviky jak si od této bolesti ulevit?

Díky moc! 🙂

marenkav
4. dub 2017

Ahoj, vím přesně o čem mluvíš, asi čtyři týdny jsem tím trpěla, nebolelo mě to porad, ale někdy fakt pekelně, otočit se v posteli někdy bylo úplný utrpení. Snažila jsem se hodně chodit, i když nevím, jestli se to tím ještě nezhorsilo, každopádně co mi hodně pomohlo, bylo těhu plavání, minulou středu jsem byla poprvé(!) a hned se mi ulevilo 🙂

kassandra1
4. dub 2017

@g_i_t_a Měla jsem v těhotenství a jediné co mi na to zabíralo bylo z lékárny Magnesium Lactici, těhotný to normálně můžou. Při větších bolestech dvě tablety, při menších jedna.

mku
4. dub 2017

Co zajit k nejake fyzioterapeutce na odblokovani? Sice to neni uplne prijemny, ale lepsi nez bolest 🙂

melis7
7. dub 2017

@mku Myslím, že se to v těhotenství nesmí.

mku
8. dub 2017

@melis7 ja chodim na fyzio pravidelne... nelezim sice na brisku, ale na boku, ale hodne mi pomaha... dela samozrejme jen mobilizace co jdou... na kostrc jsem se neptala 🙂

rajani
8. dub 2017

@mku proc by nemohlo? Ja byla u osteopatky (Dornovka) a kdyz se dělá šetrně (coz D jo), tak neni problem.

Ono zablokovaný komplet SI skloubení dost bolí a nezdá se mi vhodnější nejake chemické opichy.

Samozrejme fyzio by mela mít zkušenosti s tehotnymi.

Hodně uvolňují i tejpy.

kassandra1
8. dub 2017

@rajani V těhu by se nemělo, nedoporučují to ani v šestinedělí, když jsem tam chtěla jít. V těhotenství mi zabral normálně jen ten hořčík, nejjednodušší a neublíží.

rajani
8. dub 2017

@kassandra1 s Mg úplně nesouhlasim ze to lek na vse a vubec neskodny, v indikovanych případech ale je urcite na miste.

Jinak je to o zkušenostech fyzio, pokud vi jak sahnout a kdy vzhledem k mesici tehotenstvi (2 trim neni problemy rozhodne, pred porodem uz je pozde, tam uz je opravdu rozvolneno ), tak nevidim problem (v Praze jich par znam). Ono zablokovaná kostrc ci krizova kost(SI skloubení) neni moc prijemma pri porodu, plus stizene možnosti pro děťátko v rotaci.

luciehutt
8. dub 2017

Asi to nebude řešení, ale řeknu svou zkušenost.
V těhotenství, přesněji ve třetím trimestru, mě silně bolela kostrč.. Zkoušela jsem všechno možné a nic nepomáhalo. Ve 39.tt jsem skončila na chirurgii s abcesem. V těhu se mi vytvořil píštěl.
Snad se vám od bolesti co nejdřív uleví 🙏

rajani
8. dub 2017

@luciehutt přesně, chce to dosetrit odkud ta bolest je. A nerict, ze je to u tehotnych normalni a nazdar , nebo ze to musi prostě vydrzet :(
Tomu rikam fakt pece o tehotnou.

luciehutt
8. dub 2017

@rajani Gynekolog mi řekl také, že je to běžné, kdo by si to nemyslel. A ejhle... až přestanu kojit, půjdu na operaci.
Určitě bych si o důvodu bolesti zjistila víc. Mohla jsem si dvakrát ušetřit řezání u kostrče bez umrtvení.

rajani
8. dub 2017

@luciehutt proc proboha bez umrtveni? :((

luska__
8. dub 2017

Od včera mám přesně to samy. Určitý pohyb nohy je normálně pekelný. A v noci jsě nemohla ani vstát. Během dne dobrý a zeď večer zase bolest . Co to je?

marenkav
8. dub 2017

@luska__ Mě doktor řekl, že je to tím, jak se tělo roztahuje. Popravdě já ale podobné (i když v menší míře) bolesti měla už dříve (za netehotna), a to tehdy diky těžké práci, kterou jsem dělala,aspoň si myslím. Byla jsem s tím třikrát u masérky, která mě to srovnala a říkala, že jsem měla vyhozené obratle, příčin prý může být více.
Za mě doporučuji těhu plavání, pod vedením třeba porodní asistentky, která naučí bezpečné cviky, mě pomohlo okamžitě, obrovská úleva 🙂

luciehutt
8. dub 2017

@rajani Ve 39tt by injekce nebyla zrovna ideální. Dr co sloužil ji i tak rovnou zatrhnul. Docela jsem si tem poslední těhu týden užila 😀. Alespoň v čekárně mě pouštěli 😂

melis7
13. dub 2017

@mku Fyzioterapie je v těhotenství samozřejmě OK, ja myslela, že se nesmí mobilizace kostrče. Myslí ,že to zvyšuje riziko potratu. Ale úplně jistá si nejsem.fyzioterapeut by to ale věděl.

fallingstars
13. dub 2017

Já to měla kolem 15.-20. týdne taky. Bylo to peklo, kolikrát jsem měla slzy na krajíčku. Trochu pomáhala jóga (bezprostředně po ní a během lekce mi bylo hůř, ale pak to trochu povolilo). Doktor minřekl, že je to tím, jak se všechno roztahuje a děloha tlačí na nervy a řekl, že se musí vydržet, někomu prý ještě pomůže masáž těch "esíček". Nezkoušela jsem. Ale chci jen povzbudit, protože se to pak zlepšilo, jak se mění těžiště, teď - od nějakého 28. tt - to tak kriticky cítím jen výjimečně. Nejhorší to bylo, když mi začalo růst bříško.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru