Uz jsem bezradna, dalsi probdela noc plna skrabani..
Od sobotniho vecera (ted tedy 3. den) me strasne svedi kuze celeho tela, ale bezkonkurencne nejvic plosky chodidel a dlane. Teho - cholestazu jsem zazila v 1. tehotenstvi, takze jsem to hned hlasila doktorovi na vcerejsi kontrole. Hned jsem svistela na krevni testy - a vse uplne v poradku. Jenze vse me svedi dal. Fenistil kapky nezabraly vubec, a do silnejsi chemie se mi moc nechce.. i kdyz po dnesni noci....
Zazily jste neco takoveho? Poradte! Diky
Asi si radši zajděte k lékaři-sestřenice je zdravotnice a říkala, že to může znamena, že v těle něco špatně funguje a je třeba to ohlídata aby nebyl problém.
@8slunicko6
@aiva01 Problem je, ze v 3. trimestru tehotenstvi vas nikde mimo gynekologii moc vysetrovat nechteji. A tam jsem byla vcera, vcetne krevnich testu na funkci jater.. Proto hledam nekoho, kdo to treba zazil.
Já to zažila u obou, ale pokaždé šlo o cholestázu, s tím, že při prvním jsem měla první jaterky v pohodě, špatný byl až druhý odběr po týdnu. U druhého těhotenství byl byl hodně mizerný i první odběr a do dvou dnů jsem měla akutní vyvolávačku, protože cholestáza šla už do třetího stupně. A to mi všichni tvrdili, že tato komplikace je méně častá a dvakrát po sobě, že je úplná vzácnost.
Ja to zazila, uplne presne, od soboty svedeni, v pondeli jaterky a v pohode... ale svedeni pokracovalo uplne silene, trvalo to jeste deset dni, pak uz jsem sla na prvni poradnu (38. tt), udelali kontrolni odbery a v sobotu uz jsem svistela na hospitalizaci, 14 dnu pred TP. Spis kontrolne, chteli me po par dnech pustit jeste domu, davali mi kapacky Transmetilu. Akorat ze mi po dvou dnech praskla voda, tak bylo vystarano 🙂 Treti tehotenstvi, prvni cholestaza. Naopak jsem cetla, ze se to casto vraci.
Mna svedilo tiez cele telo silene, skoncila som v 36tt na tyzden v Motole, nedalo sa to vydrzat, bola som cela doskriabana.osypana som ale nebola, len doskriabana. Spavala som par hodin denne. Vysledky ale vsetky v poriadku. Nakoniec som sla na vyvolavacku. A zistilo sa po case ze to boli zlcnikove kamene. Btw , Po operacii zlcnika sa mi dokonca neuveritelne vycistila plet. Naozaj vsetko so vsetkym suvisi 🙂
Dekuji vsem! Diky pravidlu Lina huba, hole nestesti jsem se nenechala odbyt a obtelefonovala vsechny zname, co maji co docineni s medicinou. Zjistila jsem, ze mi sice udelali test na fci jater, ale uz ne i doporucovany test na hladinu zlucovych kyselin, ten se u nas ve FN HK dokonce ani standartne nedela. No a dneska uz mam za sebou kompletni vysetreni ve vedlejsich Pardubicich, s tim ze zlucovy test je na abdolutni hranici, tam je ten problem. Takze jsem obdrzela Hamiltona, na noc Dithiaden a na podporu organu Essentiale. 🙂
Ale bez znamych bych tu jen sedela a drbala se a drbala... 😠
Řekni si o jaterní testy...🙂 Mohlo by to být tohle...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano zažila, celé tělo jsme měla kopřivku po porodu to trvalo 3 týdny než to zmizelo, testy jsou měla ok, takže jsme toisela vydržet, pomáhal tekutý pudr tanno hermal a studene sprchy, škrabadla jsem se ve dne v noci ,děsne to bylo. Chemie bych se bála, podle mě to zmizí i i vás.