Šílená bolest v pánvi (skřípnutý nerv) v 35tt?

n1kyta
27. led 2017

Ahoj holky, prosím o radu. Dnes se mi ,uz po několikáté za těhotenství, asi "skřípnul nerv" v pánvi.. tentokrat na levé straně. Vždycky před tím jsem to nějak rozchodila nebo si na chvilku lehla, promazala si záda a bylo to tak nějak ok (píchla v tom jen občas). Dneska ale nedošlápnu na levou nohu..neujdu skoro ani krok, jak mi v tom vždycky rejpne a jde mi to az do celé nohy. Přítel me musí podepirat, abych neupadla...☹ Dnes jsem 34+2tt...Záda, nohy a stydká kost mě bolí skoro celé těhotenství, takže uz jsem si docela zvykla, ale tohle se opravdu nedá vydržet.
Zažívala jste tohle některá? Nevíte, jak si od od toho trochu ulevit? Mockrát děkuji za každou radu.

hanafaustyna
27. led 2017

V panvi s tim zkusenost nemam,ale res mam skriply bedra a pomaha mi nahrivat a mazat volteren

n1kyta
autor
27. led 2017

@hanafaustyna Děkuju moc. nahřívám uz tak 5 hodin a zatím se to vubec nezlepšilo...voltaren tu máme, ale myslím, že v těhu se nesmí.. :-/

puutalo
27. led 2017

Mám stejný problém. S přestávkami mě to bolí už přes 2 roky, ale poslední týden každý den. Podle dr. je to zánět sedacího nervu. Doporučil mi suché teplo, mazat Voltarenem, na bolest si vzít paralen a vydržet do porodu, protože teď rehabilitace nepomůžou. Snažím se to rozchodit, někdy to pomůže, jindy bohužel ne.

n1kyta
autor
27. led 2017

@puutalo a voltaren se v těhu smí? Nebo se to musí konzultovat s lékařem? Já právě myslela, že se nesmí vubec..ale můj dědeček mi teda doporučoval take teplo a právě ten voltaren.
Jinak me vždycky předtim z toho nejhoršího pomohlo rychle a rychlim pohybem a tlačením to promasirovat..pak se dalo alespoň nějak fungovat, ale dneska nic a přijde mi to akorat horší 😕 Budu se muset poptat dr., ale na kontrolu jdu az ve středu a ona mi stejně na všechno vždycky řekne, ze je to z toho jak se mi ted rozvolnuje a rozšiřuje pánev..

puutalo
27. led 2017

@n1kyta Voltaren mi doporučil praktický lékař. Snad to nevadí. Teprve jsem si ho dnes koupila. Asi teda počkám do poradny, abych něco nepokazila. Říkal, že koňská mast nebo tomu podobné nepomůžou, protože jsou spíš na masírování-šolíchání a nemají tu účinnou látku.
Mě to bolí v pravé půlce zadku, přímo uprostřed a bolest střílí až do lýtka pravé nohy. Masírovat ale mám tu část uprostřed, okolo kostrče. Tam to je prý skříplé.

fallingstars
27. led 2017

Taky na to teď trpím, podle doktora je to rozvolňováním pánve 😬. Poradil sehnat dobrého fyzioterapeuta, který má kvalifikaci na těhotné, a zaměřit se na ta esíčka, že to někdy pomůže. Ovšem varoval, že ne každému se do těhotných chce...
Jinak mě pomáhá jóga, je to teda utrpení, hlavně během a po, nedokážu se třeba otočit ze zad na levý bok a zvedám se skoro se slzama v očích, ale dlouhodobě je to o dost lepší. Možná to zkusit trochu zmobilizovat nějakými jednoduchými cviky (bude to bolet, ale mohlo by pomoct). Držím palce, je to boj...
PS - Voltarenem bych bez porady s doktorem raději nemazala...

puutalo
27. led 2017

@fallingstars Mám teda počkat přímo na gynekoložku? Fakt mi to doporučil praktický lékař, on je hodně přes bylinky, tak jsem mu to věřila.
Tak se snažím cvičit, protahovat. Dneska jsem udělala 2km procházku a teď je to bez bolesti, ale jindy neujdu ani k popelnici.

fallingstars
27. led 2017

@puutalo Já bych radši počkala. Tohle píšou na netu v příbalovým letáku Voltaren Emulgel:

Těhotenství a kojení
Nepoužívejte Voltaren Emulgel pokud jste těhotná, zejména v posledním trimestru těhotenství, protože může poškodit Vaše nenarozené dítě, nebo způsobit problémy při porodu.

puutalo
27. led 2017

@fallingstars Děkuji za upozornění. Opravdu jsem za to vděčná! Fakt jsem mu věřila. No dám mu to taky přečíst...

n1kyta
autor
27. led 2017

@fallingstars děkuju za radu. Tak ono nám asi fakt nezbývá nic jiného než to přečkat. Ted uz asi fyzioterapeuta shánět nebudu. Mám termín hned v prvním týdnu března. Ale zkusím to tedy proste rozcvicit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru