Máte někdo zkušenosti s tímto lékem v těhotenství? Beru 50 mg denně od září 2014. Doktorka mi řekla že po snížení dávky na 25mg mohu klidně otěhotnět ale zatím mi snížení nedoporučila.
Sertralin a Zoloft se muzou v tehotensvi.I pri kojeni, bez problemu. 🙂 vyse davky je uz otazkou prave na Tveho psychiatra... a rekla jsi ji, ze by jste se chteli zacit snazit? Co nejaka terapie, zkousela jsi, ci Ti doporucila? Je to otazka ted koukam, tak asi otazky jsou zbytecne..
@jitule1989 pokud se ad berou od zacatku tehotenstvi, nevadi to, tolik jako kdyz ad zacne nekdo brat prave v poslednim trimestru.
Uprava medikace by mela prijit pri kazdem planovanem tehotenstvi, pokud mozno pred ni, ci ihned v jeho pocatku. To nejen co se tyce ad, ale vsech jinych leku, ktere clovek pravidelne bere. Pokud mozno, v kooperaci s prislusnymi odbornymi lekari a jejich vzajemne informovanosti z Vasi strany.
Já si taky myslím, že by neměl být problém. Ani s těmi 50 mg ne. Pokud je to potřeba, tak tyhle léky ani někdy úplně vysadit nejdou a těhotenství a kojení se zvládne s nějakou udržovací dávkou 🙂 .
To bys mohla čekat třeba i dlouho, než doporučí snížení 😀 Já jsem na AD 20let a bez nich to bohužel nejde, přes všechny terapie a alternativní metody. Jakmile jsem otěhotněla, vysazovala jsem postupně dávku, aby okolo 6 tt nezbylo nic. Právě 6-7tt se plod napojuje na cévní řečiště, do té doby by lék neměl mít vliv. Pokud možno vydržet do konce 3 měs bez léku, já se snažila co to šlo, ale ve 4 měsíci jsem vlivem únavy(u mě nedostatek serotoninu) neobešla malé náměstí cca 5 min chůze a další psychosomatické obtíže, tak jsem se musela vrátit cca 4,5 měsíci k alespoň poloviční dávce a do 3 týdnů se děly zázraky jak jsem začala fungovat 😎 Určité léky se zase musí před porodem 14 dní vysazovat kvůli minimalizaci snížené poporodní adaptace dítěte, ale u mého to neplatí -Cipralex. Jen si dát potom pozor na nějaké další tišící léky u porodu, zásadně se stávajícím lékem nekombinovat. Nejlépe bez jakékoliv podpůrné medikace, max. spinál, když není jiné zbytí nutnosti císaře.
beru jiný lék 150 mg...musela jsem v těhu zvýšit, řekla bych že to byla otázka života a smrti, vysazovat zatím tak 10 let nebudu 🙂
Já se zrovna rozhoduji, zda sertralin brát či ne. Jsem v cca 19tt. Je to hrozné dilema, každý den nad tím přemýšlím. Člověk se chce cítit "normálně", ale zároveň se bojí o zdraví miminka. Též mně dost vadí, že tento prášek má vliv na sex. život, který je pak o ničem. Ale na úzkost pomáhá báječně. Má ještě někdo zkušenosti s tímto lékem?
Já nebrala AD ale zase jiné léky, které také nejsou v těhu zrovna nejvhodnější. Nicméně bych řekla že u jakýchkoliv léků je potřeba fakt porovnat přínosy a rizika. Ona špatná psychika může být v těhu a v šestinedělí obrovský až život ohrožující problém, který může velice výrazně ovlivňovat i miminko, takže ty léky jej pak ohrožují a ovlivňují často daleko méně.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ja beru asentru 75mg a jsem v 9tt, otehotnela jsem po ivf na prvni pokus, postupne budeme davku snizovat, ve 3 trumestru by se AD mely jen v opravdu nutnych pripadech.. 🙂