Sedací nerv, ischias v těhotenství. Co vám pomohlo?

bustedka
28. črc 2023

Ahoj všem. Co vám pomohlo nejvíc na skřípnutý nerv sedací, nebo ischias v těhotenství?
Pročítám Google. Co jsem se dočetla, tak nejlepší je turecký sed, pozice motýla s hýbáním nohou, nebo třeba v sedě na židli opřít jednu nohu kotníkem o druhou a předklánět se. A ještě pozice kočky. Střídat pohyb.
Máte ještě nějaké další rady,aby se to nezhoršovalo? (Kromě návštěvy lékaře a fyzika, s fyziem jsem v kontaktu)
Jakmile chodím nebo mám víc pohybu, tak kromě bolesti kyčle a pánve se ta bolest zadku mnohonásobně zhorší.
Pokud se to nezlepší, nějak si nedovedu představit, jak se s tím dá dobře rodit?

palja
28. črc 2023

@bustedka já jsem tak musela rodit 🤦‍♀️ nerv se mi skřípl týden před porodem a bolest byla příšerná, nekontrolovatelna, vždy paralizovala celé tělo. Léky na bolest ani obstřiky jsem nemohla. U porodu bylo pro mě nejhorší, že jsem si nemohla vůbec zvolit pro mě pohodlnou polohu, prostě jak jsem lehla, tak jsem ležela. Tyto bolesti byly pro mě daleko horší než porod.
Až po porodu si mě vzala do parády fyzioterapeutka a ukázala mi cviky. Bylo to vleže na zádech a musela jsem nohy tlačit do stran jednu po druhé a bylo to proti bolesti. Hodně bolestivé cvičení. Cvičila jsem poctivě každý den 4x 20 minut a až po šestinedělí ty problémy a bolesti úplně odezněly. Tohle bych už nikdy zažít nechtěla.

bustedka
autor
30. črc 2023

@palja toho se přesně děsím. Ale tak aspoň to vědomí, že po porodu to přejde... 🙏

jennalora
27. srp 2023

Mě doktorka poradila masírovat pod teplou vodou. Sice jsem bolestí brečela jak želva,ale nakonec se to uvolnilo a mám klid. Měla jsem skriple oba dva nervy

sanoela
27. srp 2023

@bustedka nahřívat, nahřívat, promazavat a protahovat tak jak jsem cítila úlevu. Nejlíp pozice kočky a body.spulit do stran a pak porod mi pomohl ikdyz musím říct, že i teď rok a půl po porodu mě to občas chytne a to jsem s tím problém nikdy neměla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru