Rýma, kašel v 16. tt. Co si mohu vzít?

17. led 2023

Prosím, poraďte mi, co mi mohu vzít na úlevu. Ke všemu mě začala strašně bolet hlava - ano, vím na to tak paralen.
Ale co na ten kašel? Od středy mám rýmu, ze včerejška na dnešek mi to kleslo už na průdušky. Chytila jsem to od dcery. V lékárně jsme byla už o víkendu, ale v podstatě mi nedali nic. Jedny cucavý pastilky to fakt nevyřeší. Sprej do nosu, uplně k ničemu. Musela jsem už včera sáhnout po běžné Muconosalu a 4x denně si stříknu, víc to nepřehánim. Mažu se Tymiánovou mastí od Justu.
Moc děkuji.

autor
17. led 2023

** pardon za překlep. Co si mohu vzít...

marttul
17. led 2023

Mně pomohl sirup Stop kašel. ☺️

laloogrey
17. led 2023

Tak koukám, že jsme na tom stejně, akorát já jsem ve 24. týdnu a mám k tomu navíc ještě i hlasivky. Též jsem to chytla od dcery... Včera jsem navštívila lékárnu a bylo mi řečeno, že nic jiného než na bylinkové bázi nemohu. Takže do nosu mi byla prodána mořská voda, na kašel StopKašel sirup, Müllerovy pastilky a na hlasivky Vincentka. Takže asi tak. Ale když mám ten nos hodně ucpanej, tak si tam před spaním stříknu Olynth, abych se vůbec mohla v noci vyspat...

autor
17. led 2023

@marttul děkuji, zkusím se optat.

@laloogrey No mořská voda, ta mi nezabere vůbec. Spíš se bojím, aby se mi ty dutiny nezacpali a to by byl konec, trpím na to. To už by byli a ATB :(
No já nebyla rok a půl nemocná a teď toto ?! Koukám, že také Stop Kašel. Super. No a co ale na odkašlávání, už vysloveně vykašlávám a bolí to jak čert, jak se to z prominutím škubou ty cucky. Potřebovala bych tak ACC , ale počítám, že to také nemohu :(

laloogrey
17. led 2023

No, mořská voda je úplně k prdu, ta mě taky nezabírá... Jen to jen na zvlhčení sliznice, ale ne na uvolnění nosu... Ale zase nechci ten Olynth stříkat moc často, tak přes den se to snažím nějak přetrpět a na noc si do nosu Olynth stříknu... Ten StopKašel je na suchý a vlhký kašel, tak třeba vám zabere i na to vykašlávání, nevím... A to ACC, to bych se asi raději poradila s doktorem svým...

mdch91
17. led 2023

Cibulovy sirup, nesnasim cibuli, ale pro syna jsem to teda se zacpanym nosem hecla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru