Zdravím, jsem 37.tt a už tři dny mám hroznou virózu. Teplotu 38, plus rýma a kašel. Už jsem snad propotila všechny pyžama co mám. Večer si vždy beru paralen. Jinak piju jenom čaj s citronem a ležím. Nevím jestli mám vyrazit na pohotovost nebo to vyležet doma. Myslela jsem si, že už to bude lepší, ale spíš se cítím hůř. No a taky se bojím o malýho. Díky za rady
Ja jsem od vcerejska na atb se zanetem nosohltanu ☹ je to peklo, ale dva tydny jsem s tim bojovala doma a uz se nedalo, tak snad se brzy ulevi. Je lepsi navstivit dr.
švagrová taky lehla týden a měla strach, že v takovém stavu bude muset rodit. Naštěstí to ustoupilo, ale pořád mluví jak kdyby přes nos i po porodu
@terinkaaaa Třeba Vám to pomůže, mě i naším dětem to zabírá. Přepsáno z knihy Poznáváme homeopatii
Homeopatickými léky se dá dobře zvládat teplota. Je však důležité si uvědomit, že způsob účinku je odlišný od jiných antipyretik. Po podání homeopatika nedojde do 30 minut ke snížení teploty, ale lék pomáhá nemocnému organismu vlastními silami teplotu zvládnout. Teplota je v podstatě léčivá-bacily jsou citlivé na zvýšení teploty a pokud ponecháme tělo chvíli žhavit potom bacily teplem zahynou. Při teplot se každý nemocný může chovat jinak. Podle jeho vlastní reakce se vybírají účinné léky.
Belladonna 9CH-U tohoto léku je teplota nad 38, pacient má horkou kůži pokrytou hojným potem, pulsující bolesti hlavy, může se dostavit i neklid. Dávkování: 5 granulí po hodině. Neužívat pokud teplota je nižší!!!
Ferrum phosphoricum 9CH-teplota do 38, únava, bolest hlavy. Využívá se u nemocných, kteří mají teplotu od 37,1-37,5, buď při infektu, nebo po něm. Dávkování 5 granulí 2-3krát denně.
Zkus to-je lepší zavolat do lékárny aby ti to objednali-mají to ten den, nebo následující. Na kašel a rýmu se dá také najít vhodný přípravek, je lepší se juknout. Ať je ti líp 😉
Souhlasím s Iv, mě doktor říkal, že lepší je srážet teplotu paralenem, než nechat vyskočit . 38 už je na hraně, ale podle mne v tomto stadiu těhu už má mimi téměř vše vyvinuté, takže nehrozí takové riziko jako v začátku. Já osobně bych doktora nechala asi až na pondělí a kdyby se nelepšilo, tak pak jít. 😉
@lv @terinkaaaa tak rýma a kašel je viroza, tudíž nevím na co antibiotika. S paralenem souhlasím, 3x denně není problém. Hlavně v takto pokročilém těhotenství se nesmí brát ibuprofen, který může způsobit předčasný uzávěr ductus arteriosus (taková spojka mezi malým a velkým oběhem miminka).
Jestli neni nemoc na ustupu, tak bych zašla na pohotovost. Ja mela kašel a teploutu co nesla srazit. A crt ukázalo na zanet v tele. Bez antibiotik bych se z toho hrabala dlouho.
@terinkaaaa já měla teploty okolo 39°C v 39tt. Nebyla jsem ani schopna se někam dobelhat k doktorovi. Volala jsem praktické, jestli by se u mě nestavila v rámci návštěv za pacienty, nechtěla, řekla, že mi nic nepředepíše, ať se obrátím na svého gyndr., ten mi předepsal ATB a manžel mi je přivezl. Byla jsem horečkami tak vyčerpaná, že jsem si nedokázala představit, že bych měla rodit v tomhle stavu. Manžel mě ale musel každý den dvakrát zavézt na ozvy do porodnice, jestli je mimi v pořádku, vysoké teploty jsou pro něj nebezpečné. Nakonec se mi ulevilo a rodila jsem až den po termínu 🙂
@terinkaaaa ještě jsem zapomněla dodat, že paraleny jsem brala 3x denně tři dny, ale vůbec nepomohly a teploty ani po třech dnech neustoupily. Vždy srazily teplotu tak na 3 hodiny a pak to letělo zase prudce nahoru, byla jsem docela zoufalá. Jo a jeden mladej doktor mi na to řekl v porodnici při jedněch ozvách, že když mi po těch paralenech po třech hodinách vyletěla teplota zase nahoru, že to mám střídat s ibuprofenem!!!!, jako třikrát za den paralen a mezitím vždy uprostřed doby ibuprofeny!!!, když jsem mu řekla, že ibu se v těhotenství nesmí, tak mávl rukou a řekl, v těhotenství se toho nesmí, ale důležité je, aby miminko nebylo v těch vysokých teplotách, škodí mu to......... byl to doktor, co sloužil v porodnici.......jasně, že jsem se ibuprofenu ani nedotkla
Všem moc díky 🙂!!! Zatím se to pokusím vydržet do pondělí, jestli to nepřejde, nebo se to o vikendu zhorší, padím na pohotovost. Zatím mě klesla teplota na 37, snad bude líp. Jako, ale řeknu že mi dlouho takhle blbě nebylo! :(
take jsem mela virozu cca ve 39tt- rodila se silenym tuberak.em...rikala jsem si ,ze snad ani nemuzu porodit a slo to🙂 muzes urcite paralen...a lepsi paralen nez mit horecku
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
teplota miminku nesvědčí, menší zlo je 3x denně paralen /nebo 2x, pokud ti zabere..a ležet..pokud kašleš moc, bude to asi chtít atb, která se můžou i v těhotenství