Ahoj prosím jak jste řešili - chřipku, virózu či co? Dnes je to čtvrtý den co marodím.
V pondělí večer jsem začala hrozně kašlat tak jsem nasadila sirup stop kašel který my byl doporučen již na začátku těhu a dnes ve čtvrtek už ustává, ale včera se mi přidala rýma. Vždy navečer mám zvýšenou teplotu (moje normální 36 - 36,5 > teď něco málo přes 37) Vím, že si můžu vzít paralen tak beru 1-2x denně. Piju čaj ležím, miminko cítím - má vůbec cenu chodit k doktrorovi? co my řekne? ANT stejně asi nenasadí a řekne ať ležím.
Průběh by měl už ustupovat né. Jaké máte prosím zkušenosti s délkou nemoci? Děkuji
Uz jsi ve 3.trimestru, to muzes prakticky vsechno. K dr. Jdi kdyby se to horsilo. At je ti lepe
@ladyhacek U me kasel zacal asi 6 tydnu pred porodem a odesel dva po nem, na samotny porod docela ustoupil.
Nicmene na 37 bych teda paralen nebrala, srazim od 38,5 a vys. ATB ti doktor da, kdyz bude mit pocit, ze je potrebujes. Ja je dostala, ze mi kasl trvla tka dlouho, ale stejne nezabrala.
@ladyhacek znáš to, léčená chřipka trvá týden, neléčená sedm dní😉 do nosu můžeš stříkat pinosol, ten pomáhá a je vhodný bez omezení i v těhotenství. k dr. pokud nepotřebuješ napsat neschopenku bych asi nechodila, ještě v čekárně chytíš něco horšího než rýmičku. leda pokud by se to nelepšilo dýl jak týden, ale zkusila bych minimálně předem zavolat a domluvit se abys tam fakt nemusela čekat v čekárně mezi ostatníma nemocnýma.
@vercik83 no, to je docela nebezpečná rada. třeba acylpyrin se může jen do konce 2. trimestru, ve třetím už ne. a není jediný.
@janinek no já si beru jen večer paralen abych se vypotila (jednou jsem měla i ráno), ale jelikož moje normální teplota je kolem 36 tak přes 37 jsem už celkem rozpálená.
Léky o kterých nevím zda můžu > si brát nebudu - vím jen o paralenu od doktora. kapky do nosu - tak těm se snažím vyhnout, ale mám doma nějaké šetrné nevím jak se jmenují (na fórech jsem četla že je v těhu předepisovali i ORL tak když je to neunosné (třeba na večer) tak si jednou stříknu
.Všem moc děkuji pevně věřím, že se to zlepší.
Myslím, že to nemá cenu, doma v posteli ti bude líp, než někde v čekárně plné prskajících pacientů. Jinak letošní chřipka stojí za to, u nás proběhla a léčili jsme se přes 14 dní. ☹
@jitavrtule jeden acylpyrin nic nezpusobi, sáozrejme cist pribalove letaky, ale mela jsem na mysli antibiotika, nosni kapky, atd
@ladyhacek ja mam take nuzkou, pri 37,2 umiram, to znam. K dr bych sla, kdyby to trvalo dlouho nebo jsi mela podezreni ma anginu treba.
Do nosu muzes vincentku, morsky sprej a pinosol. Na krk zase jitrocelove sirupy, stodal, stoptussin atd. Take si muzes udelat cibulovy nebo cesnekovu sirup.
@ladyhacek Ahoj, já bych k mudr v době chřipkové epidemie teda nešla. Podle toho, co popisuješ, máš klasickou virózu, na kterou ti nic stejně nenapíše, takže neboj. Můžeš si vzít paralen, kapky do nosu a být pěkně v teple a klidu. Jinak rýma léčená trvá týden a neléčená 7 dní 😉 Já jsem při porodu měla děsný kašel a rýmu a přežila jsem 😉. Držím palce
Já kašlu už docela dlouho, teď se to ale vystupnovalo tak, že jsem měla nejdřív 38, pak 38,1, 38,4 a 38,9, bylo jasný, že druhý den jdu k dr. Tam mě pichla do prstu, udělala test a crp 154...jasný zánět v těle a nasadila atb, po dvou dnech jsem šla na kontrolu a zase test..crp 69. Jsem ve 24tt a nechala jsem to hodně rozjet, pořád jsem si říkala, že to odezní a nic si nebrala, až na Paralen na horečku. Teď kašlu, už tedy bez horečky, ale je to šíleně vyčerpávající. Bojím se, aby mimisek byl v pohodě a někam jsem ho "nevykaslala". Asi opravdu někdy lepší se dojít poradit. Ale já už byla na umreni 🙂 Holky, držte se....nějak tu zimu preckame 😵
Já jsem se s chřipkou potýkala asi před týdnem. Nechtěla jsem do sebe cpát žádné přípravky z lékárny, tak jsem sáhla po babských radách a ulevily my, i když nejvíc pomůže prostě být v teple a potit. Pila jsem hodně mléko s medem a horkou vodu s medem a citronem. Každé ráno jsem slupla stroužek česneku (pomáhá na rýmu, krásně protáhne a navíc je přírodní antibiotikum). Na kašel a bolest v krku mi pomohla cibule - na kolečka nakrájenou cibuli jsem zasypala cukrem, nechala min. dvě hodiny odstát, a když pustila šťávu, lupala jsem ji po lžičkách. Do druhého dne bylo po kašli. Trochu nevýhoda je ten odér, ale to se dá chvilku přežít 🙂. Navíc cibule a česnek jsou i dobrá prevence a jsou zdravé. Jenom je tedy dobré z česneku vyndat ten střed, aby po něm nepálila žáha. Taky jsem vyčetla, že na rýmu je dobré vstříknout do nosu slanou vodu nebo Vincentku, ale na to jsem neměla odvahu. 🙂
Holky pozor na teplotu! Teplota nad 38 se v tehotenstvi sráží! Nad 38,5 je už nebezpečná pro miminko, ještě vyšší hrozí zástava srdce plodu! Takže srazet paralenem, nebo i kombinovat s vlaznymi obklady! Taky jsem teď měla 3 týdny bronchitidu jak blázen, vykaslala jsem skoro dusí :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ked som mala rymu, tak mi gynekolog dovolil kvapky do nosa (moze byt olynth, nasivin - niekto mi spominal aj afrin, ktory vraj maju tehotne povoleny..) aspon na noc. Skusala som na rymu najskor rozne babske rady (chcela som sa liekom za kazdu cenu vyhnut) a nedopadlo to idealne, komplikaciami ta strasit nebudem 🙂
Kazdopadne si do nosa urcite nieco spliechaj, aby sa ti neupchali dutiny. Sliznice su v tehotenstve viac otekle a tym nachylnejsie na nemoci.
Co sa tyka dlzky nemoci, tak to v tehotenstve obvykle trva dlhsie, pretoze ma zena oslabenu imunitu. Tak ci tak zavolaj lekarovi, mal by vediet v akom si stave a pripadne ti poradit.