Rýma a kašel ve 3. trimestru, má cenu chodit k Dr.?

ladyhacek
5. únor 2015

Ahoj prosím jak jste řešili - chřipku, virózu či co? Dnes je to čtvrtý den co marodím.
V pondělí večer jsem začala hrozně kašlat tak jsem nasadila sirup stop kašel který my byl doporučen již na začátku těhu a dnes ve čtvrtek už ustává, ale včera se mi přidala rýma. Vždy navečer mám zvýšenou teplotu (moje normální 36 - 36,5 > teď něco málo přes 37) Vím, že si můžu vzít paralen tak beru 1-2x denně. Piju čaj ležím, miminko cítím - má vůbec cenu chodit k doktrorovi? co my řekne? ANT stejně asi nenasadí a řekne ať ležím.

Průběh by měl už ustupovat né. Jaké máte prosím zkušenosti s délkou nemoci? Děkuji

gabi_k
5. únor 2015

Ked som mala rymu, tak mi gynekolog dovolil kvapky do nosa (moze byt olynth, nasivin - niekto mi spominal aj afrin, ktory vraj maju tehotne povoleny..) aspon na noc. Skusala som na rymu najskor rozne babske rady (chcela som sa liekom za kazdu cenu vyhnut) a nedopadlo to idealne, komplikaciami ta strasit nebudem 🙂

Kazdopadne si do nosa urcite nieco spliechaj, aby sa ti neupchali dutiny. Sliznice su v tehotenstve viac otekle a tym nachylnejsie na nemoci.
Co sa tyka dlzky nemoci, tak to v tehotenstve obvykle trva dlhsie, pretoze ma zena oslabenu imunitu. Tak ci tak zavolaj lekarovi, mal by vediet v akom si stave a pripadne ti poradit.

vercik83
5. únor 2015

Uz jsi ve 3.trimestru, to muzes prakticky vsechno. K dr. Jdi kdyby se to horsilo. At je ti lepe

janinek
5. únor 2015

@ladyhacek U me kasel zacal asi 6 tydnu pred porodem a odesel dva po nem, na samotny porod docela ustoupil.

Nicmene na 37 bych teda paralen nebrala, srazim od 38,5 a vys. ATB ti doktor da, kdyz bude mit pocit, ze je potrebujes. Ja je dostala, ze mi kasl trvla tka dlouho, ale stejne nezabrala.

jitavrtule
5. únor 2015

@ladyhacek znáš to, léčená chřipka trvá týden, neléčená sedm dní😉 do nosu můžeš stříkat pinosol, ten pomáhá a je vhodný bez omezení i v těhotenství. k dr. pokud nepotřebuješ napsat neschopenku bych asi nechodila, ještě v čekárně chytíš něco horšího než rýmičku. leda pokud by se to nelepšilo dýl jak týden, ale zkusila bych minimálně předem zavolat a domluvit se abys tam fakt nemusela čekat v čekárně mezi ostatníma nemocnýma.
@vercik83 no, to je docela nebezpečná rada. třeba acylpyrin se může jen do konce 2. trimestru, ve třetím už ne. a není jediný.

ladyhacek
autor
6. únor 2015

@janinek no já si beru jen večer paralen abych se vypotila (jednou jsem měla i ráno), ale jelikož moje normální teplota je kolem 36 tak přes 37 jsem už celkem rozpálená.

Léky o kterých nevím zda můžu > si brát nebudu - vím jen o paralenu od doktora. kapky do nosu - tak těm se snažím vyhnout, ale mám doma nějaké šetrné nevím jak se jmenují (na fórech jsem četla že je v těhu předepisovali i ORL tak když je to neunosné (třeba na večer) tak si jednou stříknu

.Všem moc děkuji pevně věřím, že se to zlepší.

mandala
6. únor 2015

Myslím, že to nemá cenu, doma v posteli ti bude líp, než někde v čekárně plné prskajících pacientů. Jinak letošní chřipka stojí za to, u nás proběhla a léčili jsme se přes 14 dní. ☹

vercik83
6. únor 2015

@jitavrtule jeden acylpyrin nic nezpusobi, sáozrejme cist pribalove letaky, ale mela jsem na mysli antibiotika, nosni kapky, atd

janinek
6. únor 2015

@ladyhacek ja mam take nuzkou, pri 37,2 umiram, to znam. K dr bych sla, kdyby to trvalo dlouho nebo jsi mela podezreni ma anginu treba.

Do nosu muzes vincentku, morsky sprej a pinosol. Na krk zase jitrocelove sirupy, stodal, stoptussin atd. Take si muzes udelat cibulovy nebo cesnekovu sirup.

naomi6
6. únor 2015

@ladyhacek Ahoj, já bych k mudr v době chřipkové epidemie teda nešla. Podle toho, co popisuješ, máš klasickou virózu, na kterou ti nic stejně nenapíše, takže neboj. Můžeš si vzít paralen, kapky do nosu a být pěkně v teple a klidu. Jinak rýma léčená trvá týden a neléčená 7 dní 😉 Já jsem při porodu měla děsný kašel a rýmu a přežila jsem 😉. Držím palce

fitnesska
6. únor 2015

Já kašlu už docela dlouho, teď se to ale vystupnovalo tak, že jsem měla nejdřív 38, pak 38,1, 38,4 a 38,9, bylo jasný, že druhý den jdu k dr. Tam mě pichla do prstu, udělala test a crp 154...jasný zánět v těle a nasadila atb, po dvou dnech jsem šla na kontrolu a zase test..crp 69. Jsem ve 24tt a nechala jsem to hodně rozjet, pořád jsem si říkala, že to odezní a nic si nebrala, až na Paralen na horečku. Teď kašlu, už tedy bez horečky, ale je to šíleně vyčerpávající. Bojím se, aby mimisek byl v pohodě a někam jsem ho "nevykaslala". Asi opravdu někdy lepší se dojít poradit. Ale já už byla na umreni 🙂 Holky, držte se....nějak tu zimu preckame 😵

fillipepi
6. únor 2015

Já jsem se s chřipkou potýkala asi před týdnem. Nechtěla jsem do sebe cpát žádné přípravky z lékárny, tak jsem sáhla po babských radách a ulevily my, i když nejvíc pomůže prostě být v teple a potit. Pila jsem hodně mléko s medem a horkou vodu s medem a citronem. Každé ráno jsem slupla stroužek česneku (pomáhá na rýmu, krásně protáhne a navíc je přírodní antibiotikum). Na kašel a bolest v krku mi pomohla cibule - na kolečka nakrájenou cibuli jsem zasypala cukrem, nechala min. dvě hodiny odstát, a když pustila šťávu, lupala jsem ji po lžičkách. Do druhého dne bylo po kašli. Trochu nevýhoda je ten odér, ale to se dá chvilku přežít 🙂. Navíc cibule a česnek jsou i dobrá prevence a jsou zdravé. Jenom je tedy dobré z česneku vyndat ten střed, aby po něm nepálila žáha. Taky jsem vyčetla, že na rýmu je dobré vstříknout do nosu slanou vodu nebo Vincentku, ale na to jsem neměla odvahu. 🙂

sara84
6. únor 2015

Holky pozor na teplotu! Teplota nad 38 se v tehotenstvi sráží! Nad 38,5 je už nebezpečná pro miminko, ještě vyšší hrozí zástava srdce plodu! Takže srazet paralenem, nebo i kombinovat s vlaznymi obklady! Taky jsem teď měla 3 týdny bronchitidu jak blázen, vykaslala jsem skoro dusí :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru