Ahojky děvčátka :o) . Tak máme za sebou úspěšně ledvinové potíže a díky tomu mám zavedeny pigtail - stent v ledvině. Kvůli mému těhotenství 17.- 18 týden, které všechno samozřejmě komplikuje se museli na urologii domlouvat o všem s gynďáka, což mě trochu uklidnilo. Ale během operačního úkonu musel být proveden dle dr. slabá rtg kontrola, zda stent v ledvině drží tak jak má... prý to dr. na gynekologii povolil, jelikož nejhorší jsou prý první tři měsíce těhu, dali mi olověnou vestu na bříško aby mimčo chránili a rtg teda zaměřili jen na tu ledviny . Utěšuju se, že ledvina je přece jen docela kus od plodu a když mi tam dali ještě tu desku, že to nemusí být tak strašné.
Jinak po tom všem mi mimčo ještě kontrolovali a zdálo se být teda čilý 😀 a dokonce mi i řekli pohlaví jelikož se vycpil nožičkama a měl by to být kluk.
Prosím vás o diskuzi a případné postřehy a rady, potřebuju si o tom s někým popovídat. Děkuju
Musela jsem ve 23 tt na CT kvůli podezření na plicní embolii, hodně se kvůli tomu doktoři z RTG dohadovali,ale porodníci to od začátku povolili, že už je miminko dost velký a nemělo by ho to ohrozit, jinak se ta embolie vyloučit nedala. Vyjímečně se to může.A náš nenarozený chlapeček je v pořádku 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já bych z toho RTG starch neměla, ty vesty jsou dobře dělaný, olovo ochrání. Co by potom dělala těhotná RTG sestra? A věřte mi, že normálně snímkujou. Nemějte strach, hlavně ať je ledvina OK