Rozštěp rtu, jak a kdy proběhla operace?

hope09
28. zář 2016

Ahoj maminky, najde se tu taková, které se narodilo mimčo s rozštěpem rtu? My máme podezření na jednostranný.. Chtěla jsem se zeptat, jak a kdy proběhla operace a jak to dopadlo? Moc děkuji!

danny36
28. zář 2016

@hope09 Máme momentálně 8m syna, který se narodil s rozštěpem rtu - jednostranným. (bez poškození patra). Měli jsme možnost se rozhodnout, zda operovat po narození (cca do 3dnů) nebo ve 3m. Zvolila jsem hned po narození. Malý se narodil v neděli dopoledne, v úterý ho převáželi do dětské, ve středu operovali a jelikož jsme byli zblízka a malý vše zvládl naprosto dobře, v sobotu nás pustili domů a pak jsme přijeli jen na odstranění stehů. Operovali nás v Brně a na malém nic nejde poznat. Kdyby se o tom nevědělo, nikdo by to nepoznal. Jinak je tu i skupinka, která se zaměřuje na děti s rozštěpovými vadami.

hope09
autor
28. zář 2016

@danny36 Děkuji, to jsem ráda, že to takhle dobře dopadlo. Snad to u nad bude také tak ☺ A syn měl rozštěpený jenom kousek rtu, nebo to měl až k nosánku? My ještě čekáme na potvrzující ultrazvuk, ale patro by měl mít v pořádku. Jdu zkusit najít tu skupinu.

danny36
28. zář 2016

@hope09 měl to až k nosu. Držím pěsti 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru