Roupy na začátku těhotenství, máte zkušenost?

nknee
17. zář 2016

Prosím o radu. Jsem na začátku těhotenství a mám roupy.
Máte s tím někdo zkušenosti???
Děkuji za každou radu.

racerunner
17. zář 2016

Jak v začátku jsi? Do 14 dne po opl. plati vse nebo nic. Pak uz je obdobi nejrizikovejsi na leky, Vermox se do 2.trim.nema davat vubec- na potkanech je teratogenni. Nacpi se cesnekem a dohodni se s gyndařem, ale nemel by se v 1.trim.Ja pracuju s detma a z roupu mam taky cele tehu obavy.

nknee
autor
17. zář 2016

@racerunner jsem v 8tt a taky pracuji s dětmi. Ale už jsem na neschopence. V pondělí půjdu určitě hned k doktorce..je mi z toho hrozně! Nemůže to poškodit plod?

anve77
17. zář 2016

Holky můžu se zeptat z čeho se to dá dostat???? Mojí idcerku 7 let někdy svědí prdelka ( dírka) jí říkám, že to má roupy... je to možné?

nknee
autor
17. zář 2016

@anve77 já nevím ale většinou děti jak se hrabou v písku a vše dávají do pusy atd. A pak jakmile je někdo prenasec, tak to chytas od něj. Např. v dětském kolektivu, na luzkovinach apod.
Ale když jsem těhotná, tak nevím co s tím..

hz
17. zář 2016

@nknee me by zajimalo, jak to, ze mas profilovku Malou carodejnici? Co udelala proto, ze ti to proslo? povoluji jen vlastni fota.... JInak se omlouvam za mimo tema...

racerunner
17. zář 2016

@anve77 je, koukni ji vecer na zadek, nekdy jsou tam videt, 1cm dlouhej bilej cervik. Nekdy i na stolici. U deti i dorpelych je lecba jednoducha, u nas tehulek je to prekerka.

tahejhula
17. zář 2016

Bez k doktorovi, Vermox ti bud doporuci nebo ne. Ostatne si precti sama pribalovy letak.
Ona to u zen a divek zase neni takova legrace.

anve77
17. zář 2016

@racerunner no já už ji ten zadek studovala a nic tam nebylo vidět, ale asi ji to muselo svědit fest, protože nemohla spát a brečela, že ji to strašlivě svědí... Dívala jsem se tehdy na net, jak to vůbec vypadá a naštěstí neměla u zadku nic....musí to být vidět?

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Kdyz se predtim podrbe, tak tam ani nic videt nemusis.

anve77
17. zář 2016

@tahejhula když se teda podrbe přes kalhotky, tak kde jsou/zůstanou?? Omlouvám se,ale jen se to snažím pochopit...by mě ani ve snu nenapadlo, že se to ještě mezi lidma vyskytuje...nesetkala jsem se s tím..

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Vsak je ma az 90% skolkovych deti a az 40% dospelych. Lze je chytiti velmi snadno.
Cervika jednak rozdrbes (nema pancir), druhak se docela rychle pohybuje a nekam zaleze (to je ten problem u holek) a za treti muze byt citit svedeni, kdyz jeste neni venku.

tahejhula
17. zář 2016

Chytiti nemela byti historicka vlozka, to byl tukanec navic. 😀

anve77
17. zář 2016

@tahejhula tak to jsem vůbec netušila!! No a když ji to nesnesitelně svědí jen občas, to znamená, že ti roupi nejsou nějak aktivní, nebo se ztratí a pak jsou další?? A když nedej bože ho v tom zadku někdy najdu, má se to hlásit ve škole jako vši?? 😕

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Obvykle to deti (no i dospele) trapi hlavne v noci. Jak je telo v klidu a teple, zacnou vylezat. Ja to nikdy nikde nehlasila. Kdyz jsem se to snazila resit s rodici, byla jsem za prase. Ale ze mi to kluk nosil ze skolky a jako opakovane leceny tezko nakazil sam sebe, to je nebralo. 😉

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Hlavne mohou u zen i divek zpusobovat infekce pochvy - vytoky a nekdy i zanety vnitrnich zenskych organu, coz muze negativne ovlivnit i plodnost.

anve77
17. zář 2016

@tahejhula tak to souhlasí..vždy si stěžovala večer a v noci nemohla spát a pořád si škrábala prdelku.Moc děkuji za vysvětlení, budu už vědět co a jak a když je to teda normální, nebudu se stydět to říct ve škole a v lékárně... moc díky 😉

anve77
17. zář 2016

@tahejhula to jsem vůbec nevěděla..... no a kde tedy k tomu ti lidé přijdou? jídlo? veřejné wc? děti?zvířata?

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Ono neni nic moc volne prodejneho. Idealni je jit k lekari, nahlasit roupy a on napise recept.

tahejhula
17. zář 2016

@anve77 Je to vyhradne lidsky parazit. Od zvere se chytit neda. Do tela se dostava usty - vajicko za nehty, ruka do pusy a je to. Vajicka mohou byt na klikach, kam sahl nakazeny, letaji vzduchem, bleskove se siri v detskych kolektivech (decku nevysvetlis, ze nema strkat ruce do ust). Jedina prevence je udrzovat co nejkratsi nehty, casta hygiena rukou, nestrkat ruce do ust... Ale 100% to proste neni. Nekdo nakazeny se podrbe, pak pred tebou sahne v krame na rohlik a je to.

tahejhula
17. zář 2016

Problem je, ze se lide stydi jit k lekari a nakazu tak siri dal. Domaci lecba veeelmi casto proste nefunguje.

bemo
17. zář 2016

Ahoj, jen zareaguju, protože jsem to řešila vloni s dětmi. Prý to není nijak nebezpečné, jen nepříjemné a to pouze v noci , kdy vylézají a kladou vajíčka kolem dírky. U holek lezou i na pipku a to je také prý dost nepříjemné, ale podle dr. naprosto neskodne. Zjistit se to dá tim, že donesete vzorek stolice k dr. Já jsem je večer viděla, protože mi dcera hrozně brečela a několikrát za noc jsem ji sprchovala a potom se má prý dírka a u holek i pipka namazat nějakým olejíčkem a oni se potom nemohou udržet. No a samozřejmě platí vše vyprat, hračky, plastové hodit na pár hodin do mražáku. Pomáhá česnek, ale nám zabral vermox.

tahejhula
17. zář 2016

@bemo Ne, roup klidne vleze do pochvy i dal. Proto je to u devcat rizikove.

bemo
17. zář 2016

@tahejhula aha.

bemo
17. zář 2016

@tahejhula díky , to je užitečný odkaz.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru