Prosím o radu. Jsem na začátku těhotenství a mám roupy.
Máte s tím někdo zkušenosti???
Děkuji za každou radu.
@racerunner jsem v 8tt a taky pracuji s dětmi. Ale už jsem na neschopence. V pondělí půjdu určitě hned k doktorce..je mi z toho hrozně! Nemůže to poškodit plod?
Holky můžu se zeptat z čeho se to dá dostat???? Mojí idcerku 7 let někdy svědí prdelka ( dírka) jí říkám, že to má roupy... je to možné?
@anve77 je, koukni ji vecer na zadek, nekdy jsou tam videt, 1cm dlouhej bilej cervik. Nekdy i na stolici. U deti i dorpelych je lecba jednoducha, u nas tehulek je to prekerka.
Bez k doktorovi, Vermox ti bud doporuci nebo ne. Ostatne si precti sama pribalovy letak.
Ona to u zen a divek zase neni takova legrace.
@racerunner no já už ji ten zadek studovala a nic tam nebylo vidět, ale asi ji to muselo svědit fest, protože nemohla spát a brečela, že ji to strašlivě svědí... Dívala jsem se tehdy na net, jak to vůbec vypadá a naštěstí neměla u zadku nic....musí to být vidět?
Chytiti nemela byti historicka vlozka, to byl tukanec navic. 😀
@anve77 Obvykle to deti (no i dospele) trapi hlavne v noci. Jak je telo v klidu a teple, zacnou vylezat. Ja to nikdy nikde nehlasila. Kdyz jsem se to snazila resit s rodici, byla jsem za prase. Ale ze mi to kluk nosil ze skolky a jako opakovane leceny tezko nakazil sam sebe, to je nebralo. 😉
@anve77 Je to vyhradne lidsky parazit. Od zvere se chytit neda. Do tela se dostava usty - vajicko za nehty, ruka do pusy a je to. Vajicka mohou byt na klikach, kam sahl nakazeny, letaji vzduchem, bleskove se siri v detskych kolektivech (decku nevysvetlis, ze nema strkat ruce do ust). Jedina prevence je udrzovat co nejkratsi nehty, casta hygiena rukou, nestrkat ruce do ust... Ale 100% to proste neni. Nekdo nakazeny se podrbe, pak pred tebou sahne v krame na rohlik a je to.
Problem je, ze se lide stydi jit k lekari a nakazu tak siri dal. Domaci lecba veeelmi casto proste nefunguje.
Ahoj, jen zareaguju, protože jsem to řešila vloni s dětmi. Prý to není nijak nebezpečné, jen nepříjemné a to pouze v noci , kdy vylézají a kladou vajíčka kolem dírky. U holek lezou i na pipku a to je také prý dost nepříjemné, ale podle dr. naprosto neskodne. Zjistit se to dá tim, že donesete vzorek stolice k dr. Já jsem je večer viděla, protože mi dcera hrozně brečela a několikrát za noc jsem ji sprchovala a potom se má prý dírka a u holek i pipka namazat nějakým olejíčkem a oni se potom nemohou udržet. No a samozřejmě platí vše vyprat, hračky, plastové hodit na pár hodin do mražáku. Pomáhá česnek, ale nám zabral vermox.
Zde wikiskripta:
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Enterobióza
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jak v začátku jsi? Do 14 dne po opl. plati vse nebo nic. Pak uz je obdobi nejrizikovejsi na leky, Vermox se do 2.trim.nema davat vubec- na potkanech je teratogenni. Nacpi se cesnekem a dohodni se s gyndařem, ale nemel by se v 1.trim.Ja pracuju s detma a z roupu mam taky cele tehu obavy.