Dobrý den,
jsem v 11. týdnu těhotenství a musela jsem znovu na odběr krve, protože se našel pozitivní nález v Rh faktoru.
Domnívala jsem se, že je problém pouze u matky minus a otce plus. My jsme opačně. To se taky výjimečně stává?
Jsem HLA-B27 pozitivní - tedy můžu mít pravděpodobně autoimunní Bechtěrovu chorobu. Má někdo stejnou zkušenost?
Mám se bát nejhoršího? Čtu o fatální anémii plodu a podobně... Děkuju
Já si taky vybavuji, že mi někdo říkal, že se řeší jen když je matka Rh negativní... Ale nenapadá mě, proč by to nemohlo být naopak.
Já mám Rh faktor negativní a manžel pozitivní. V prvním těhotenství mi doktor říkal, že to vadí až u dalšího... Že "jen" hrozí těžká novorozenecká žloutenka. Ale už je to 5 let zpět.
Po porodu jsem kvůli Rh faktorů dostala nějakou injekci, aby nebyli komplikace... Ale u druhého těhotenství to zase nikdo moc neřešil. Totálně se mi zbláznila imunita ke konci těhotenství. Nikdo neví proč (nebo mi to aspoň řekli), ale ditě bylo a je v pořádku.
Teď u třetího mi doktor říkal, že ve 30tt dostanu nějakou injekci, aby nebyl nějaký problém. Konkrétně nemluvil. A prej je to docela novinka...🤷
Taky mám + a sestra řekla, že to se neřeší, partnera faktor nikdo nezkoumal. Dle mě se řeší jen pokud je matka -
Urcite uz jsem nejake diskuse, kde tohle resila maminka s + cetla, kdyz se
@frista podivas dolu do podobnych diskusi, mohla bys tam neco najit. Co si matne pamatuju tak nekdy je to omyl, nekdy je to protilatka na "neco jako rh faktor", co neni uplne rh faktor, tak jak ho zna siroka verejnost.
A nekdy se snad muzou vytvorit protilatky i proti krevni skupine nebo co, aspon v porodnici to resili u zloutenky. Ale myslim, ze se ty screeningy delaj proto, ze je prave uz docela snadny s tema protilatkama neco delat.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@frista kolegyně v práci díky tomuto přišla o své dítě v 5. Měsíci těhotenství. Ale to jen díky tomu, že se o tom Rh faktoru nevědělo. U dalšího dítěte už brala nějaké léky na oslabení imunity, a už má dvě zdravé děti 🙂