Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli tento zákrok některá z vás nebo někdo koho znáte podstoupil. Já v podstatě nemám jinou možnost, protože se moje snahy o početí na CAR maličko vymkly kontrole a já mám teď 5 plodů. Což je tak vysoké riziko, že určitě nejsem ochotná ho riskovat. Máte nějaké zkušenosti, jak to probíhá, kolik plodů je nejlepší nechat. Nějak o tom na netu nemůžu nic moc najít.
Díky za odpovědi
Je mi lito, ze prozivas tak narocne obdobi. Sama to za sebou nemam. Pouze znama mi vypravela o redukci ze dvou plodu na jeden a nedopadlo to dobre. Pravdepodobne ti lekari reknou, jak to vidi nejrealneji. Plody vybiraji podle pozice a snazi se co nejmene ohrozit ty zbyle. Predpokladam, ze nechaji tri nebo dva a finalni rozhodnuti bude na tobe. Hodne stesti, dobre to zvladnete a hlavne bud silna.
No problem je v tom,ze mi k tomu doktori zatim nic moc nerekli. Jedine o cem mluvili, ze počet je libovolnej, nejčastěji 2. Ale popravde s manzelem chceme jen jedno. Na umelem oplodneni jsem nebyla, tohle se stalo po stimulaci zakoncene normalne soulozi.
Ahoj, já byla na redukci plodů před 6 lety. Ze tří na jedno. Dělá se to nejpozději do konce 12. týdne. My jsme se museli rozhodnou během 2 dnů jinak už nebyl čas. Držím ti palce ať to zvládnete
A jak to dopadlo? Vsechno v poradku? Muze pak mit clovek jeste deti?
Tak mě to dělali už při druhém těhotenství, takže jsme pak už další neplánovali, tak to nevím ale myslím, že tam problém není. Nakonec to dopadlo dobře
@pazoozoo Kamarádka na tom byla před rokem a půl, přirozeně počali trojčata, ale jedno se špatně vyvíjelo, mělo nějakou neslučeitelnou vadu se životem, ale zároveň rostlo a ubíralo ostatním dvěma dětem místo i živiny. Redukce proběhla bez problémů někdy kolem 10.tt. Nakonec bohužel těhotenství dopadlo špatně, ve 23.tt o děti přišla...
To je dobre. Ze mas doma zdrave decko.
my to měli po IVF dali mě dvě vajíčka a ty se posléze rozdělili na tři, a dvojčata se také vyvíjeli špatně, tak ty mě redukovali a to třetí co bylo samostatně tak nám nechali. dopadlo to dobře
@maraida vzhledem k tomu,ze lidsky organizmus je šťávě pro jednocetne tehotenstvi, je logicka volba ze zdravotnich duvodu zachovat pouze jeden plod. To ale nic nemeni na faktu,ze casem bych chtela 2 deti. Kdybych cekala dvojcata,tak bych tohle samozrejme neresila vubec,ale u 5cetneho tehotenstvi je opravdu velká pravdepodobnost komplikaci a ze to nerezije zadne z deti a to ani nemluvim o riziku pro matku.
@terinda tak v prvé řadě-já nikoho nesoudím.Napsala jsem,že je to každého věc,jen já bych na to zřejmě nešla.
@pazoozoo tak samozřejmě tam riziko je,ale i redukcí můžeš přijít o všechny děti.
Na druhou stranu máme tu i plno trojčat,čtyřčat a dokonce i paterčata,že. Záleží na každém jak se rozhodne.
Mě přijde jen zvláštní,že když chceš ještě další děti,proč si nenecháš třeba 2.Navíc když jsi stimulovala tak asi to početí tak jednoduché nebylo...Ale tvoje volba.
Nechci tu rozpoutávat nějaké hádky,je to jen můj postoj k této věci.
Ahoj, jestli se můžu zeptat? Po jaké stimulaci se ti to stalo? Ráda bych to věděla z čistě informačních důdvodů, s manželem se marně snažíme 2,5 roku a taky nás asi v budoucnu něco takového bude čekat, tak ať vím, s čím počítat. Jinak přeju pevné nervy v této náročné situaceia ať vše dobře dopadne.
@maraida ok, omlouvám se, "soudit" je asi silný výraz.
Jen mi přijde trochu zbytečné sem psát takový názor, když je zřejmé, že zakladatelka na redukci ze zdrav. důvodů půjde. Ono mít trojčata - paterčata je velmi rizikové a je pravda, že po zásahu do těhotenství se může přijít i o jedno jediné dítě. A to, že se narodí např. paterčata, tím to nekončí. Člověk má jen 2 ruce, finance k tomu... atd.
Je zkrátka necitlivé toto zakladatelce psát, nejsme v její kůži.
@pazoozoo ne,osobní zkušenosti na štěstí nemám.A opravdu tě nesoudím.Jen mi to přijde zvláštní,toť vše.
Já sama mám za sebou 5 IVF,vždy jsem si nechávala dávat po 2 embryích,chtěla jsem dvojčata,klidně i trojčata.Věděla jsem,že je to hop nebo trop,můžu mít vše a nebo nic.Nakonec mám díky IVF 1 skvělou dcerku.
Takže toto je můj pohled na věc z pozice té,které nejde tak lehce otěhotnět.Kdyby se mi poštěstilo mít třeba dvojčátka,měla by malá sourozence,takto bohužel...
V okolí mám trosku jiny i když podobný případ- známa šla na potrat a nějak si nevšimli,ze čeká 2,takze ve finále dítě měla. Zjistilo se to az na kontrole a to už byla po 12 tydnu
@pazoozoo tak samozřejmě,o tom žádná.Ale z mého pohledu,když už je to jednou jinak a já budu čekat dětí víc a v budoucnu vím,že dítě ještě taky budu chtít,tak si je prostě nenechám vzít všechny.
Ty na to máš prostě jiný pohled.
Já bych se v takovéto situaci rozhodovat nechtěla a asi bych to prostě nechala na přírodě.
Přeji správné rozhodnutí a hlavně zdravé miminko. 🙂
Jééé, další paterčata 🙂 Nech si je, bude to zase senzace 🙂
Já vím, že je to prekérka, ale je to svým způsobem krásné, ještě když je to přirozeně počato...
Nestačím se divit 😨
Držím palce, protože s čím jak kdo zachází, tím také schází 😒
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pazoozoo Ahoj,sice nemám zkušenosti ale zkus mrknou do wiki
https://www.modrykonik.cz/fetoredukce/
Dole na konci článku jsou i odkazy do diskuzí..
A můžu se zeptat kolik jste nechávali zavést embryjek? Tomu se nedá ani uvěřit že se ti v bříšku tak namnožili 🙂