Ahoj ženy, smí se v prvním trimestru (7tt) dávat umrtvení u zubaře? Jsou už dneska bezpečné anestezie i pro těhulky? ...jdu k němu zítra na opravu dvou kazů pomocí fotokompozitu... Samozřejmě ho upozorním na těhotenství...jen se bojím, že mi anestezii odmítne dát a já tam pak potratím ze stresu 😅
Tak mě zajímá zda máte z poslední doby s tímto zkušenosti 😁
Děkuji.
Zrovna jsem dneska byla na dentalni hygiene a rikala mi, at se nebojim rict si o umrtveni, ze mi to jen splichne sprejem 😉
@markytkynka čeká mě to ve středu, čištění kanalku,jsem teď v 19tt a byla jsem tam před měsícem a injekce mi dala dvě, bez nich bych to nezvládla.
Hele, trhali mi v 1.trim osmičku. Dostala jsem ensi tretinovou dávku te maximalni a byly to snad 3 injekce a v naprostém klidu. Zubarka rikala, ze injekce nemá na nic vliv v tehotenstvi, ze by nedelala žádné podobne zákroky (ani vrtani) bez ní, že ta bolest je pro mimco rozhodně horsi
@markytkynka Lokální anestézie nevadi absolutně ničemu.
Lokální znamená, že působí pouze krátkodobě a lokálně - než se dostane do oběhu už “nefunguje”. Není cesta, jak by měla miminko poškodit. Mě samotné toho v tehotenstvi dělali u zubaře hodně (včetně čištění a plnění kanálků) a bez anestezi bych to nedala. Ta bolest a stres by byly mnohem víc škodlivé. A mám tři zdravé děti...
Ja jsem byla v 2. trimestru na čištění kanálků atd, injekci jsem dostala (a to určitě pořádnou dávku 😁) a v pohodě. Jediné, co je problém, tak je rtg (i když nějaké malé mi dělala, nešlo to jinak). Takže se neboj, určitě tě opíchne 😉
Na opravu dvou kazu potrebujes nutne umrtveni?
@markytkynka byla jsem na trhání osmičky a můj zubař říkal, lokalni anestezie vůbec nevadí 😉
Ja byla ted ve tretim trimestru, na trhani zubu s naslednim vyskrabem zanetu, a zubarka rikala, ze to nema na mimi vliv, podle me byl horsi ten mesic, co jsem se trapila bolesti ;)
Zdravím 🙂 ...zrovna jedu od zubaře.. měly jste pravdu - lokální anestezie ničemu nevadí, jen jsem jí dostala o něco méně a ke konci už to bylo nepříjemné, ale žiju 😁😁😁 ...dokonce jsem na křesle usínala 😂 ..to se mi ještě nestalo..jsem teď nějaká unavená pořád 😅
Všem díky 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jo, nejaka je. Jako moc ji nechteji davat a daji co nejmensi mnozstvi, ale nejaka existuje. Mne to zabralo naprosto v pohode, ale mne taky zabere i blby paralen na bolest hlavy (teda ne, ze bych ho v posledni dobe vubec pouzila)...