Ahoj holky, s manželem jsme asi oba chytli nějakého střevního bacila, ale zatímco manžel chodí na WC asi 15 x - 20 x denně, má zvýšenou teplotu a neudrží v sobě ani suchar, já mám ty příznaky nějaké mírnější. Teplotu nemám a nechodím na WC zdaleka tak často, jen cca 1 x - 3 x denně (což by mělo být ještě v normě). Stolici mám řídkou a strašně smradlavou, je vidět, že v těle není vše v pořádku. Na druhou stranu si můžu dovolit normálně jíst a pít, nemyslím si, že bych byla dehydratovaná nebo mi chyběly živiny, jen jsem celkově zesláblá a zhubla jsem asi o 1 kg. Potřebuju poradit, jestli to mám nechat být a neřešit, nebo zítra naklusat k doktorce. Nerada bych riskovala zdraví miminka, ale na druhou stranu bych nerada vypadala jako nějaký hypochondr.
Já bych asi taky zavolala doktorce. Rozumný doktor si určitě nebude myslet, že jsi hypochondr...
A v těhotenství jsem pro jistotu řešila vše. Je lepší zeptat se i na maličkosti než potom litovat. A zesláblý organismus neprospívá miminku.
Berete na to nějaké léky? Manžel ať si vezme endiaron (to je dezinfekce na vše...). Bohužel endiaron se v těhotenství nesmí, takže jako náhrada černé uhlí, smecta, možná enterol (ten mohou malé děti, taky to je dezinfekce).
Tak ať jste brzy zdraví!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych doktorce nejdřív zavolala a řekla, jak je na tom manžel a jak ty a uvidíš, co Ti poradí