Problémy se zuby v těhotenství, měly jste?

dita1979
11. lis 2015

Holky zajímalo by mne, zda jste některá taky měli problémy se zuby v těhotenství. Měla jsem po prvním dítěti dost záněty v zubech a problémy. Sotva jsem je doléčila, tak jsem otěhotněla a teď mi zubařka pořád nemůže vyřešit jeden mrtvý zub. Už jsem z toho vystresovaná a nešťastná. Před měsíci mi pročistila znovu kanálky, již podruhé, vše bylo v pohodě a udělala mi dostavbu s tím, že bylo vše v pořádku, ale teď 2 měsíce potom se zase probudím a zub bolel a bolí na kousání, teplým čajem ho rozdráždím a pak zase je citlivý. Už mě to nebaví a vytrhnout ho nechce jsem 32 tt, prý ke konci těhu to není dobré, tak nevím. Prý je to tím těhotenstvím a hormony. Měli jste také problémy v těhotenství?

m21elis
11. lis 2015

jo lečím je do teď, stálo mě to 3 kazy a příští týden jdu na korunku na mrtvim zubu, co se léčí už téměr 3 roky

lpamela
12. lis 2015

Mně odešly 3 zuby během těhotenství a kojení. Pro tělo je to záhul. ☹

podkolka
30. led 2016

Ano já mám teď v zubu umrtvovaci vlozku mám zánět zubní dřeně a rozbolelo se to z ničeho nic. Dnes mi to tedy otevřela bez umrtveni a dala vlozku myslela na to že až mi to budou čistit tak bude potřeba umrtvovaci injekce a ta se může dát jen jedna za tehu. Už mě nic nebolelo až teď večer asi mi tam dala nějakou dezinfekci chutná po hřebíčku. Uvidíme snad už zítra nic neucítim. Jsem 36+2 jinak.

jojosefina
30. led 2016

Supracain se může dávat těhu, jsou anestetika s nižší dávkou adrenalinu, ale na zánět to nepomůže, zánět je kyselé prostředí a to anestetikum rozpouští. Zub odumře z důvodu kazu. Je potřeba dělat 1x za rok či dva RTG snímky do skusu.
DITA1979 - jaký zub to je stolička, nahoře-dole? Je možné, že je tam ještě jeden kanálek či raménko , které se ozve, zub se vyřadí z okluze - aby jsi na něj nenakusovala a musí se doošetřit.
Není důvod, aby se zuby v těhotenství zhoršily. Stačí hygiena. Čistý zub se nezkazí.

chytilaho
31. led 2016

Taky ted resim... ne tak zuby, jako krvácení dásní. Měsíc před termínem jsem objednána k zubařce, tak doufám, že mi nic nenajde.

janawei
31. led 2016

Problémy jsem naštěstí neměla. Paní zubařka mě upozornila na nutnost, dodržovat dentální hygienu snad ještě více, než obvykle, pokud je to možné. Dásně jsou prý více náchylné na záněty. Takže jsem opravdu pečlivě dodržovala perfektní dentální hygienu - správná technika čištění + mezizubní kartáčky.

londy
5. únor 2016

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat jsem v 2 trimestru těhotenství a mám jít na trhání již už jen zbytku zubu!!!Uplně se mě rozpadl...nebolí.Ale mě spíš trápí jestli si mužu pak dát něco od bolesti PO tom trhání zubu? ☹

nupta
5. únor 2016

to londy: V prvním trimestru se mi taky rozpadnul zub a z té trosky, která tam zbyla opravdu už nic nešlo vymodelovat, takže zub musel ven. Je to asi nejlepší řešení, než aby se v tom torzu něco zanítilo nebo postupně ještě odpadávalo... Bolest byla malá, nesčísleněkrát menší než po osmičkách, nebrala jsem nic, ani antibiotika, čehož jsem se bála. Pokud je zub mrtvý, možná nebude bolet vůbec.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru