Ahoj 🙂
Holky už mam celý týden příušnice. Léky dobíram ještě je mám na dva dny. Uz mě to ani neboli a pomalu odpucham.Dnes jsem zjistila že mám třetí den vynechanou MS. Udělala jsem si test a je tam slabá čárka. Mám ale strach. Muze to mít v tak rannem těhotenství vliv na plod? Nesetkala jste se s tím některá? Děkuji
@zelenaesmolda samozřejmě to budu řešit s Dr ale než se mu dovolam chtěla jsem zjistit jestli už a tím někdo zkušenosti má a může mě trochu uklidnit. Léky nejsou žádné driaky. Na priusnice se nedávají žádné antb. Jen něco jako je paralen a zodac na odpuchnuti. U obou není v příbalovém letáku ani zmínka o tom že by to těhotné nesměli. Jen že se má upozornit lékař na případné těhotenství.
Myslím, že do 6 tt by žádné léky neměly mít na miminko vliv, protože se k němu nedostanou. Spíš bych řekla, že riziko bude u pokročilejšího stádia těhotenství.
Podle mě pokud je to v tak raném těhotenství a byl by plod poškozený, odejde sám.. Pokud se udrží, tak by se nemělo nic stát 🙂
@sonickan ona tam zmínka není , protože farm. firmy se ,,pojišťují " formulkou , že to je kontraindikovano v graviditě a nebo , jak si psala , poraďte se s lékařem .Důvod , nikdo netestuje nic na těhotných ..
Každopádně záleží v jakém týdnů gravidity jsi .Řekla bych že do toho 6 týdne jde o nula nula prd , když se to udrží , pak je otázka jaký mají příušnice vliv na rychle se vyvíjející embryo .
Je to opravdu otázka na lékaře , dej pak vědět , hodně mě to zajímá .
@sonickan otazku priusnic a gravidity bych resila s gyndarem. I tak hadam, ze bude muset sám pozjsitovat. Neni to běžná situace. Nicmene se se učí, ze "vše nebo nic" a pokud to embryo da, nejsou vývojové abnormality z duvodu priusnic. (zdroj napr. http://www.szu.cz/tema/prevence/priusnice-aktua...)
Řekla bych, že v tomhle případě nejde ani tak o léky (však se na to de facto žádné nedávají, je to virová infekce), ale o tu samotnou infekci, která může přinášet různé komplikace. Určitě bych řešila jak s obvodákem, tak s gynekologem.
@malinkaelinka
taky bych to resila s obema
Takže ženy. Volala jsem s gynekologem. Vše jsem mu řekla, byl úplně v klidu a prej esi já jako z toho nemám radost? Říkám mám ale bojím se když jsem prodělala ty přiusnice a jediné co mi řekl, zodac vám neublíží a aulin je jen od bolesti tak pokud to není nutné ten si nedávejte a příší týden Vás očekávám na ultrazvuk. 😲🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sonickan
hned prvni odkaz na googlu rika tohle
Příušnice a gravidita
onemocnění žen v prvním trimestru gravidity může vést ke zvýšenému riziku úmrtí plodu
infekce příušnicemi není spojována s kongenitálními malformacemi
kazdopadne to tady nevyresis,res to s doktorem.nemuze ten test byt pozitivni kvuli lekum?