Ahojte, chcela by som sa poradiť, som tehotná a s priateľom prerábame dom. Zatiaľ je v stave pred dokončením, treba dorobiť omietky, elektrinu, stropy, vodu, s čím je spojené aj vŕtanie, lepenie IPY, betónovanie a iné procesy. Aby tam priateľ nebol sám, chodím ho pozrieť a občas vypomôžem s nejakými menšími vecami, niečo mu podám, podržím, prinesiem.
Podľa gynekológa je zatiaľ všetko v poriadku, ale stále mám strach, či je naozaj všetko v poriadku.
Máte niektorá podobnú skúsesnosť s prerábkou a tehotenstvom? Mali ste nejaké probémy?
Pekne ďakujem za reakcie a pekný deň,
L.
@luci676 chodím do práce, mám smečku psů, rekonstruujeme dům, minimálně jednou týdně během 3000m zahrady se sekačkou.... jsem 27tt a mám za sebou potrat, ZT i biochemicke těhotenství. Miminko je vymodlené po IVF. Nicméně těhotenství probíhá úplně ukazkove, všechno naproto v pořádku, tak nevidím důvod, proč se nějak omezovat. Záleží na každém, jak se cítí. Mě je spíš hůř, když nic nedělám
@luci676 od 6. měsíce se nijak nešetřím a dělám na domácí farmě v plném zápřahu. 34.tt a vsechno v pohodě. Jsem ráda, že jsme byt předělali už loni a otěhotněla jsem až potom, ale taky by se zvládlo. Osobně bych si dávala pozor na prach a výpary a nosila roušku.
Jinak absolutni souhlas s @priefi - zvolna zkoušej a když ti z něčeho bude blbě, tak to už nedělej. V první půlce těhotenství jsem vzala do ruky něco nad 5kg a celou noc jsem pak nespala z křečí. Teď pohoda, jen lidi divně koukaj, když mě vidí tahat něco nebo házet vidlemi s pumlíčem 🙂
Tak předně práce na dome ti určitě potrat nevyvola. Buď je všechno v pořádku nebo není, ani ten často doporucovany klidový režim nemá ve skutečnosti opodstatnění, i ženy co přenáší a fyzicky pracuji ti potvrdí že jim to ke spuštění porodu moc nepomohlo 😄. Záleží určitě či se tam po tobě bude chtít a musíš čekat že toho zvládneš min nez obvykle. My jsme rekonstruovali a dokončili cca měsíc před porodem. Jenže já jsem nemusela dělat celkem nic krom úklidu a když mi tvrdlo bricho tak jsem prostě odpočivala. Takže pokud nemáš vysloveně rizikové těhotenství tak myslím že to jde 🙂
Pri prvnim tehotenstvi jsme staveli dum, chodila jsem cele tehotenstvi pomahat, natirala palubky na podbiti, vecne zametala hrubou stavbu, malovala, skladala nabytek, potom uklid pred porodem, i okna jsem zvladla umyt😅 proste bylo mi v tehotenstvi dobre, tak jsem makala, jak to slo a vse ok😉 ale kdybych se necitila, tak bych urcite zvolnila🤷🏼♀️
@luci676 Jestli jsi z toho nervózní, podle mě naprosto zbytečně, tak na stavbu nechoď. Řiď se podle toho, jak se cítíš. To přeci poznáš, co je v pohodě a co je na tebe moc. Já jsem třeba v druhém těhotenství pořád zvedala a nosila 10kg starší dítě, a ničemu to nevadilo. Ale nemohla jsem třeba vysávat, protože ten pohyb miminu v břiše vadil a hned mě začalo zběsilo kopat.
Já bych se vykašlala na práce v prachu, čichání výparů od barev, ředidel a podobně. Ale jinak co ti nevadí, tak dělej. Něco podat a podržet (pokud to nemá 50kg) bych fakt neřešila. Já jsem se co se pohybu týče v těhotenství neomezovala, jen jsem byla pomalejší a pomalejší 😂
U prvniho jsem dokazala nemozny. U druhe sotva prochazku. Proste delej to, na co se citis. Chlap at si najde jinou podrztasku a ty muzes byt v poho doma a treba vybirat online nabytek:D
Ahojte vsetky, ja chapem ze kazda sme ina a kazda vzvlada aj tehotenstvo inak. Som v 23tt a zatial je vsetko bez komplikacii, iba lahka anemia, davam si pozor na tazke veci ale obcas ma dostihne paranoja, ci prach, bordel zo stavby a rozne natery nemozu ublizit malej. Ked som nieco robila davala som si masku, ale ja sa bojim od prirody vsetkeho takmer
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@luci676 tohle je hodne individualni, to co jedna Ti napise, ze u ni to bylo v pohode, druha muze napsat, ze ji to vyvolalo potrat. Musis sama odhadnout, co je pro Tebe ok a co je moc. Kdyz to pak prepisknes, nepujde se vratit zpet, mysli na to, ze miminko je ted prednejsi.