Přestavba domu v těhotenství

luci676
28. čer 2019

Ahojte, chcela by som sa poradiť, som tehotná a s priateľom prerábame dom. Zatiaľ je v stave pred dokončením, treba dorobiť omietky, elektrinu, stropy, vodu, s čím je spojené aj vŕtanie, lepenie IPY, betónovanie a iné procesy. Aby tam priateľ nebol sám, chodím ho pozrieť a občas vypomôžem s nejakými menšími vecami, niečo mu podám, podržím, prinesiem.
Podľa gynekológa je zatiaľ všetko v poriadku, ale stále mám strach, či je naozaj všetko v poriadku.
Máte niektorá podobnú skúsesnosť s prerábkou a tehotenstvom? Mali ste nejaké probémy?
Pekne ďakujem za reakcie a pekný deň,
L.

priefi
28. čer 2019

@luci676 tohle je hodne individualni, to co jedna Ti napise, ze u ni to bylo v pohode, druha muze napsat, ze ji to vyvolalo potrat. Musis sama odhadnout, co je pro Tebe ok a co je moc. Kdyz to pak prepisknes, nepujde se vratit zpet, mysli na to, ze miminko je ted prednejsi.

nita1984
28. čer 2019

@luci676 chodím do práce, mám smečku psů, rekonstruujeme dům, minimálně jednou týdně během 3000m zahrady se sekačkou.... jsem 27tt a mám za sebou potrat, ZT i biochemicke těhotenství. Miminko je vymodlené po IVF. Nicméně těhotenství probíhá úplně ukazkove, všechno naproto v pořádku, tak nevidím důvod, proč se nějak omezovat. Záleží na každém, jak se cítí. Mě je spíš hůř, když nic nedělám

inssomnia
28. čer 2019

@luci676 od 6. měsíce se nijak nešetřím a dělám na domácí farmě v plném zápřahu. 34.tt a vsechno v pohodě. Jsem ráda, že jsme byt předělali už loni a otěhotněla jsem až potom, ale taky by se zvládlo. Osobně bych si dávala pozor na prach a výpary a nosila roušku.
Jinak absolutni souhlas s @priefi - zvolna zkoušej a když ti z něčeho bude blbě, tak to už nedělej. V první půlce těhotenství jsem vzala do ruky něco nad 5kg a celou noc jsem pak nespala z křečí. Teď pohoda, jen lidi divně koukaj, když mě vidí tahat něco nebo házet vidlemi s pumlíčem 🙂

gruyerre
28. čer 2019

@luci676 to, co popisuješ, že děláš, přece není žádná fyzická dřina. To určitě dělat můžeš, nevhodný by bylo např. tahat tvárnice, kutat krumpáčem apod. Pokud nemáš žádné zdravotní problémy, přece nebudeš celé těhotenství ležet.

corry21
28. čer 2019

Tak předně práce na dome ti určitě potrat nevyvola. Buď je všechno v pořádku nebo není, ani ten často doporucovany klidový režim nemá ve skutečnosti opodstatnění, i ženy co přenáší a fyzicky pracuji ti potvrdí že jim to ke spuštění porodu moc nepomohlo 😄. Záleží určitě či se tam po tobě bude chtít a musíš čekat že toho zvládneš min nez obvykle. My jsme rekonstruovali a dokončili cca měsíc před porodem. Jenže já jsem nemusela dělat celkem nic krom úklidu a když mi tvrdlo bricho tak jsem prostě odpočivala. Takže pokud nemáš vysloveně rizikové těhotenství tak myslím že to jde 🙂

nikolavod
28. čer 2019

Pri prvnim tehotenstvi jsme staveli dum, chodila jsem cele tehotenstvi pomahat, natirala palubky na podbiti, vecne zametala hrubou stavbu, malovala, skladala nabytek, potom uklid pred porodem, i okna jsem zvladla umyt😅 proste bylo mi v tehotenstvi dobre, tak jsem makala, jak to slo a vse ok😉 ale kdybych se necitila, tak bych urcite zvolnila🤷🏼‍♀️

jaja01k
28. čer 2019

@luci676 Jestli jsi z toho nervózní, podle mě naprosto zbytečně, tak na stavbu nechoď. Řiď se podle toho, jak se cítíš. To přeci poznáš, co je v pohodě a co je na tebe moc. Já jsem třeba v druhém těhotenství pořád zvedala a nosila 10kg starší dítě, a ničemu to nevadilo. Ale nemohla jsem třeba vysávat, protože ten pohyb miminu v břiše vadil a hned mě začalo zběsilo kopat.

drep
28. čer 2019

Já bych se vykašlala na práce v prachu, čichání výparů od barev, ředidel a podobně. Ale jinak co ti nevadí, tak dělej. Něco podat a podržet (pokud to nemá 50kg) bych fakt neřešila. Já jsem se co se pohybu týče v těhotenství neomezovala, jen jsem byla pomalejší a pomalejší 😂

makronka222
29. čer 2019

U prvniho jsem dokazala nemozny. U druhe sotva prochazku. Proste delej to, na co se citis. Chlap at si najde jinou podrztasku a ty muzes byt v poho doma a treba vybirat online nabytek:D

luci676
autor
29. čer 2019

Ahojte vsetky, ja chapem ze kazda sme ina a kazda vzvlada aj tehotenstvo inak. Som v 23tt a zatial je vsetko bez komplikacii, iba lahka anemia, davam si pozor na tazke veci ale obcas ma dostihne paranoja, ci prach, bordel zo stavby a rozne natery nemozu ublizit malej. Ked som nieco robila davala som si masku, ale ja sa bojim od prirody vsetkeho takmer

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru