Ahoj,jsem 7+1tt,před týdnem na prohlídce mám potvrzené těhotenství včetně srdíčka. Bohužel jsem od přírody plašan,pořád se kontroluji. Dnes mě přestala bolet prsa ne úplně ale je to slabší. Prosím o povzbuzení,že toto nic neznamená. Jinak žádné jiné příznaky nemám,ani nevolnosti (zatím)
Neznamena to nic, neboj💗 Me akorat hned na zacatku tehu bolelo v podbrisku, to prestalo po tydnu, pak dlouho zadny priznak jako vetsi a citliva prsa, ruzne chute, proste nic. Az v 8. mesici jsem zvracela, jak mimi tlacilo na zaludek. A mam tu mimi uz skoro rok u sebe, ale naprosto Te chapu, ja byla to same, furt jsem plasila, ze nemam ty typicke priznaky. Takze si to uzivej, ze je Ti dobre a tes se. 😀
Díky za uklidnění,jak říkám,jsem že všeho strašně vystrašena. Příští týden jdu na kontrolu,to se doufám na chvíli zas uklidnim.
@coolca opravdu se neboj,prsa te zacnou zase bolet az v poslednim trimestru,to uz budes vzpominat,jak te nic nebolelo;) ver,ze je vse ok. To,ze te nic neboli,nic neznamena,v tehu se to vse meni.Bat se uz ale neprestanes;)uzivej si tehu.Ja se tak bala,zacala jsem se tesit az kolem 25.tydne a pak mne mrzelo,ze jsem se tolik bala a tehu neuzila.
Já mám zase negativní zkušenost, ale to mě přestali bolet úplně... V 10tt jsem přišla na kontrolu, doktor se ptal, jak se cítím a já mu nadšeně říkala, jak je mi fajn, že mě už ani prsa nebolí a už z jeho pohledu mi bylo jasné, že to nemusí být dobré... Bylo to zamlklé těhotenství... Ale třeba teď jsem těhotná a taky mě ze začátku některé dny bolely prsa míň, než jindy. Takže neplašit a užívat si těhotenství 🙂
Taky jsem to tak měla. Ze začátku (možná skoro celý první trimestr) mě hrozně bolela prsa. V noci jsem skoro nemohla spát, jak to bylo nepříjemné, skoro jsem se nemohla otočit z boku na bok a když jsem chtěla spát na břiše, tak jsem se musela pod prsy podložit polštářkem 🙂 A pak najednou nic... taky mě to trochu vyplašilo, ale trvalo to pár dní, kdy nebolela, ale zůstala pořád větší, pak to zase pokračovalo. No a časem ta bolest z prvního trimestru přešla. Teď jsem 31. tt a jsou sice citlivější, ale tak bolavá, jako ten první trimestr ne 🙂
Taky jsem trochu plašila, když se mi tohle stalo, i když to teda bylo v pozdějším tt (myslím, že až kolem 12), ale úplně v pohodě. 🙂
Horší to pak bylo, když se mi začaly projevovat další "tohle k těhotenství patří" a "tohle se v těhotenství stává" a já si nebyla jistá, jestli se fakt něco neděje, protože mi dřív jen tak netekla z nosu krev, natož abych měla "cucfleky" z těch přísavek při měření EKG, praskaly mi žilky kolem očí, bolelo mě tohle a támto, začaly strie a kolem prsou se mi do těch strií jakoby rozpil pigment z dvorců, začaly se mi zvětšovat znamínka, bylo mi zle, zvracela jsem jen určité potraviny - měla jsem oběd, buchtu s meruňkama a blumu a vyzvracela jsem jen tu blumu :D, atd., nejhorší bylo, že kolem mě nikdo takové projevy neměl a vypadalo to, že si to vymýšlím.. :D Plus teda mám vrozenou vadu srdce a na začátku mi ty hormony způsobovaly "bušení srdce", což mě děsilo asi nejvíc, aby se něco nestalo i mě, i mimču.
No, snad tě tohle trochu uklidní do budoucna. 🙂
Ja mam bohužel taky špatnou zkušenost, přestaly me bolet prsa, přestalo mi byt spatne..v 7tt jsem potratila...ale to nemusí vůbec nic znamenat jak píšou tady holky, pamatuju se kdyz segra byl tehula taky pak díla ze ji uz nebolí prsa, a ma 4leteho chlapečka, určitě bych to neřešila mění se to, jednou lip pak hůř Atd 😉
Jako Tobe mi prestaly bolet prsa. A pak uz nebolely cele tehotenstvi 😀
Mysli pozitivně! 🙂 Také jsem žádné příznaky kromě bolesti prsou neměla, kolem 10tt to ustalo téměř ze dne na den, a přesně jako ty jsem měla strach,co se děje ... Ale pak jsem si řekla, že je to normální, všechno je v pořádku a bude to tak. Tečka!🙂 Neboj se, a těš se na miminko ♥
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je snad dobře že tě nic nebolí ne?! 😀 Mě taky celé těhu nikdy nic nebylo, tak klid 🙂