Preeklapsie. Brala nějaká maminka Anopyrin v těhotenství?

gabculik567
25. pro 2021

Zdravím, brala některá maminka anopyrin v těhotenství?? Byla jsem na 1 screeningu kde mi bylo zjištěno riziko preeklapsie 1:42... Vaše zkušenosti??? Děkuji

lenkalubina
25. pro 2021

Brala jsem...taky jsem měla zjištěné velké riziko🥺bohužel u nás to nedopadlo dobře,ale kvůli myomu...

michaela_pol
25. pro 2021

Ahoj, anopyrin beru od začátku těhotenství 1,5 tablety. V 33 týdnu musím vyměnit tablety za nějaké injekce. Netěšim se na to, ale udělám vše aby se preeklapsie nerozjela. Riziko mám 1:16 a preeklampsii jsem měla i v prvním těhotenství. A není to nic příjemného. Na operační sál jsem se dostala takzvaně za minutu dvanáct. Selhání ledvin, malá nedonošená musela být sama v inkubatoru na novorozeneckém. A já ležela na několik dnů na jip. Poprvé jsem ji viděla po třech dnech a jen na chvilinku. A to už opravdu nechci zažít. Takže teď udělám vše pro to aby se preeklapsie nerozjela. I když toho moc udělat nejde.

gabculik567
autor
25. pro 2021

@lenkalubina to mě mrzí:/..taky mám teď strach... jsem z toho nervózní

gabculik567
autor
25. pro 2021

@michaela_pol držím palce ať je vše v pořádku, a jsi na rizikovem nejspíš že? Já právě už anopyrin beru, ale moje gyn. ma dovolenou ,nevím co semnou bude dál a jestli mě nechá nadále práci...

michaela_pol
25. pro 2021

@gabculik567 ano, od začátku těhotenství mám neschopenku/rizikové těhotenství.. Ale hlavně kvůli problémům v prvním těhotenství, dřívějšímu samovolnému potratu atd.. držím pěsti, snad se i tobě podaří udržet na uzdě a nerozjede se.

veru181
25. pro 2021

Také jsem měla zvýšené riziko, už si nepamatuju přesně, jak moc, ale anopyrin pomohl a preeklampsie se nerozjela.

tasimia
25. pro 2021

@gabculik567 brala jsem do 35tt a v 38tt se preeklampsie rozjela, naštěstí vše v pořádku..♥️
Jinak jsem chodila skoro do 6m do práce, pokud se cítíš, nechá tě chodit normálně. Pak už jsem skrze omdlévání musela na rizikové🙂.

kelerub
26. pro 2021

@gabculik567 měla jsem riziko 1:13. Nasadili anopyrin a musela jsem si koupit kvalitní tlakoměr a začít 3x denně měřit. Bylo mi řečeno, že při opakovaném spodním tlaku 90+ okamžitě nemocnice. Hlídat si otoky a bolesti hlavy a břicha pod žebry. Chodila jsem na častější kontroly, měřila bílkoviny v moči pomocí lakmusových papírků. Ale celé těhotenství bylo bezproblémové a rodila jsem v termínu. Nestresuj se zbytečně. Už jen to, že se na to přišlo je půl výhry.

jancaaaaa
4. led 2022

@gabculik567 měla jsem vysoké riziko preeklamsie. brala jsem anopiryn 1,5 tablety. Preeklamsie se nerozjela. Porod bez komplikací ve 40.týdnu. Prášky určitě ber odhalují riziko. Preeklamsie mě děsila a ve finále ten stres byl horší. buď v klidu A poslouchej lékaře, jsi aspoň více hlídana 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru