Dobry vecer jsem 32+4tt a byla mi zjistena preeklampsie kvuli prutokum. Tlak mam v pohode,otoky nejsou ani zadne priznaky. Zitra du znovu na ultrazvuk a podle toho se uvidi jestli me hospitalizuji. Nevite nekdo jak dlouho takova hospitalizace trva a co se deje popri ni ? Dekuji za odpovedi
Děkuji za odpověd. Mám strach co se bude dít dále
Kvůli preeklampsii jsem byla 2x hospitalizovaná, potřetí mi hned udělali císaře. Poprvé jsem byla v nemocnici tři dny - měřili mi několikrát denně tlak a sbírala jsem moč do nádoby. Podruhé jsem v nemocnici ležela dvanáct dní - opět měření tlaku a sběr moči, odběry krve, několikrát denně kapačky s magnesiem a změna léčby vysokého tlaku. Potřetí při příjmu tlak 190/110 a bílkovina na tři kříže, tak jsem šla hned na sál.
Budou ti hlídat hlavně tlak, bílkovinu v moči a otoky. Hrozně záleží, jak to bude rozjeté. Od první hospitalizace jsem vydržela ještě dva měsíce do porodu 😉
@lusssi3107 já tam byla teď nedávno, bílkovina v moci na 3 křížky, jinak tlak a monitory v pohodě. Byla jsem tam 3 dny, sbírala se moč, měřil se tlak a chodila jsem 2x denně na monitor. U mě to byl naštěstí jen planý poplach. Držím pěsti, ať je všechno v pohodě. Nemá smysl si s tím zahrávat
No mě včera našli bílkovinu v moči a ještě vysoký tlak.. Zítra jdu na další testy tak jsem zvědavá co bude dál 😕otoky žádné nemám a celkově se cítím v pohodě jsem v 38tt.
Tak nakonec me poslali domu s tim ze tam budu chodit 2× tydne. A mam pocitat s tim ze budu rodit predcasne.
@lusssi3107 To je super. Každý další den je dobrý. Držte se s mimískem.
mě hospitalizovali v 38 týdnu na 24 hodin, tlak jsem měla vysoký ze stresu ( syndrom bílého pláště ) , bílkovina po 24 hodinách byla v pořádku, tak mě pustili domů a jen jsem docházela 2x týdně na kontroly.. rodila jsem 39+6 🙂
Byla jsem hospitalizovaná kvůli preeklampsii týden, pak mě na týden pustili domů a za týden mi vyvolali porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No minimálně tě teď budou víc sledovat. Sestřenici to zanedbali a skončila na ARU :/ Měla šílené otoky a doktorka nic nedělala. Udělali ji cca v tom 32 tt narychlo císaře, nic jiného se ani dělat nedalo, myslím, že se to dá jen trochu oddálit. Samozřejmě nechci strašit u tebe to zatím vypadá mírněji.