Předčasný porod i u druhého těhu, máte zkušenost?

p.solarova
8. pro 2014

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je tady maminka, která má zkušenosti s předčasným porodem? Syn se narodil ve 33. tt těhotenství, ale naštěstí je zcela v pořádku bez jakýchkoliv následků. 😀 Příčina bohužel nebyla zjištěna. ☹ Jsem teď podruhé těhotná a lékař mi tvrdí, že je jen 4% riziko, že se to stane i při druhém těhotenství. Jsem v 26. tt těhotenství a vše je zatím v pořádku. Nemohu se ale zbavit strachu, že se to stane zase. ☹ Má z vás někdo tuto zkušenost? Děkuji.

nolies
8. pro 2014

@p.solarova Ahojky, zrovna prožívám to samé. Syn se mi narodil v 34+1, začala mi bez jakékoliv příčiny po částech odtíkat voda, ten poslední den už to vyloženě teklo a malej musel ven. Teď jsem na začátku 34.týdne a doktoři mi taky tvrdí, že je malá pravděpodobnost, že by se to opakovalo. Ale moje palice to prostě nebere a bojím se. ☹

pav_la
8. pro 2014

Já jsem poprvé rodila také předčasně ve 26.tt. Příčina také nezjištěna. Teď jsem v 15.tt. a strach, že se to bude opakovat mám také. Na screeningu mi napsali pravděpodobnost předčasného porodu před 34.tt. 1:29. Snažím si to ale nepřipouštět a raději na to vůbec nemyslet. prostě to tentokrát zvládneme až do konce a hotovo 🙂.

p.solarova
autor
8. pro 2014

Jak říkáte, opravdu bych chtěla věřit a uklidnit se 🙂, ale zatím se mi to bohužel nadaří. ☹ Jestli se ještě mohu zeptat máte některá tedy rizikovku? Já chodím normálně do práce, ale je fakt, že při každém píchnutí, jsem nervóznější a nervóznejší. ☹

nolies
8. pro 2014

@p.solarova Já jsem doma rodičáku se starším synem. Takže v něčem je to výhoda a v něčem ne. Taky se hodně hlídám, ale jak týdny naskakují, je to lepší. Od toho dokončeného 24.týdne jsem si říkala, že už musí miminko zachránit, kdybych porodila a tím jsem se uklidňovala.

snezenka123
9. pro 2014

ahojky, mě u druhého porodu od 26tt hrozil předčasný porod, dvakrát jsem kvůli tomu byla hospitalizovaná, ale nakonec se to podařilo a zvládli jsme to do 36tt. No a te´d čekám třetí mimčo a taky jsem se dr.ptala a říkal, že pravděpodobnost je velmi malá. Snažím se si to taky nepřipouštět a říkat, si, že to prostě bude OK a porodím v termínu🙂Ale chápu vás, ten strach tam prostě je 😖

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru