Hezký večer,
nevím, zda to mám napsané správně, ale jde o to, že mám starší placentu. Jsem 37tt, mám těhu cukrovku (jsem pouze na dietě). Dnes jsem byla na poslední kontrole u mé gyn. a ta mi oznámila, že mi dozrává placenta a do papírů do porodnice napsala typ II. - III. Teď na večer nad tím přemýšlím a hlavou se mi honí nějaké otázky, na které mi nejdou dohledat odpovědi, nebo alespoň informace o tom, co to vlastně znamená, jaká jsou rizika atd.... Proto se obracím na vás s tím, že jste to některá zažila, nebo máte alespoň nějaké info 🌹. Může začít porod dříve? Budou mi porod vyvolávat? Je miminko v bezpečí? Jaká jsou rizika? Poznám, když se bude dít něco, co by se dít nemělo?... Předem moc děkuji 🌸.
@natiiinka cítíš pohyby? Kdyby se něco dělo, bude se mlit najednou jinak, dej na intuici.. Jinak to na co se ptáš, to se může stát celé těhotenství.. To nemusí být jen kvůli placente na konci, ale nebudem malovat čerta na zeď. A navíc teď budeš na kontrole uz každý týden, tak kdyby se jim něco nezdálo, nechaji si Te tam.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@natiiinka je to úplně jedno, mne to rikala od nějakého 33tt, jen to značí, že se placenta "unavuje" a to je koncem tehotenstvi normalni. Já rodila přirozeně 36+3tt, placenta byla uplne ok, dite taky.
V podstatě je to pro nás zbytecna informace, důležité je, že je v pořádku dite. Doktoři vědí, co mají kontrolovat, je to info pro ně, aby koukali na pribirani miminka a prutoky pupecniku, zda má dítě stále dostatečnou výživu. Zbytecne se nenervuj a tes se na miminko.