Prasklý hemeroid v těhotenství - může být krev z něj nebo je to komplikace těhotenství?

14. kvě 2021

Prosila bych o rady a zkušenosti. 🙏
Jsem v 19tt. Zacpu bych řekla, ze nemam, chodím každý den, někdy ob den nebo maximálně jednou za 3 dny (mám to tak odjakživa).
Hemoroidy mě jednou trápily už před tehotenstvím, ale asi se mi podařilo je rozehnat čípky.
V tehotenstvi mě začaly trápit znovu, ale asi bych řekla, ze to není nic extra. Občas je to nepříjemný, když hodně dlouho sedím (třeba dlouhá jízda autem,..). Koupila jsem si zase čípky a používám je většinou po sprchování na noc a když jsem cely den doma, tak i jeden přes den.
Dnes jsem po 💩 měla na toaletním papíře krev a něco jako cucek. Vypadalo to úplně jako při ms. Lekla jsem se, ze je to ze predu, ale naštěstí nebylo. A po druhem utření nikde nic. Nic mě nebolí ani nestipe.
Co teď? Použit čípek? Řeší se to nějak hned nebo stačí, když se pristi tyden zminim doktorce na gynde? Nebo za jakým doktorem se s tím vlastně chodí? 🙈
Omlouvám se za podrobnosti a hloupý dotaz, ale nikdy se mi nic podobnýho nestalo a nerada bych něco podcenila nebo naopak hrotila.
Dekuji!

hvezdicka09
14. kvě 2021

Ahoj, mě se tohle stalo po porodu parkrat. Mazala jsem gelem z dubové kůry a pomohlo to. Nikde jsem s tím nebyla.

autor
14. kvě 2021

@hvezdicka09 Dekuji 🙂

keksik002
14. kvě 2021

V těhotenství i po se mi celkem rozbolavely, delala jsem si sedaci koupele v dubove kure a salveji a mazala dubovou kurou nebo mastickou Proktis.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru