Pozitivní streptokok v těhotenství

niliho
17. srp 2022

Ahoj maminky,
jsem v 39tt a dnes mi bylo řečeno, že mi vyšel pozitivní streptokok. Jsem z toho hodně rozhozená a mám strach, i když mě Mudr ujišťoval, že se nemusím bát, že mi ihned v porodnici nasadí antibiotika. Ať ale hlavně nečekám a hned při kontrakcích nebo odtoku plodové vody jedu. I když s tím nic nenadělám, tak se hrozně bojím 😥☹️

limali
17. srp 2022

@niliho mala som u prvého pôrodu. Dali atb a miminko sledovali. Inak nič. To, že je streptokok pozitívny teraz neznamená te bude aj u pôrodu a riziko nákazy je veľmi malé. Spýtaj sa Dr aj na reálne čísla 😊

sigyn
17. srp 2022

Já ho měla u dvou porodů a bez komplikací. Pokud je to první porod, tak tam je téměř jisté, že ATB stihnou dát a pak je vše OK. U druhého jsem třeba porod měla rychlejší než stihly zabrat ATB a mimčo bylo zcela v pořádku. Hlavně klid. Doktoři si to ohlídají. Tuším že šance na nějaké komplikace (jako zánět spojivek apod.) je snad 1 ku 1000, takže opravdu malá.

niliho
autor
17. srp 2022

@limali tím, že jsem ho měla u prvního těhotenství negativní, tak mě to dnes celkem vystrašilo, ale tak doufám, že to bude všechno v pořádku 🙏

niliho
autor
17. srp 2022

@sigyn u prvního těhotenství jsem ho měla negativní, tak mě to dnes rozhodilo, ale je to asi i tím, že jsem si přečetla, co všechno by miminko mohlo chytit a to více jsem se začala bát. Ale doufám, že všechno bude v pořádku 🙏

andelka
17. srp 2022

@niliho Bude to ok. Já měla pozitivního u prvního a třetího. A u obou jsem sice frčela do porodnice hned jak mi přišlo, že bych už měla, ale i tak to sotva stačilo na jednu kapačku rychlou. Dětem nic nebylo a není.

sigyn
17. srp 2022

@niliho Určitě bude, já ani nevěděla, že se to nestihlo (cca o 20 minut). Doktoři mi to pak řekli až v průběhu prohlídek, kdy mimčo bylo prostě více pod dohledem, ale bylo zcela zdravé a odcházeli jsme po 4 dnech. Pak už se to vůbec neřeší.

niliho
autor
17. srp 2022

@andelka děkuji za uklidnění. Mám z toho opravdu strach

niliho
autor
17. srp 2022

@andelka jj, Mudr říkal, ať hlavně nečekám a hned vyrazím, aby mi je stihli dát, ale může to být taková rychlovka, že se to ani nestihne

andelka
17. srp 2022

@niliho Přesně tak. Dopředu se opravdu vůbec nestresuj. Zbytečně se týráš a trápíš.
U prvního se to nestihlo, to vím, psali v papírech, že profylaxe byla nedostatečná (dorazila jsem do nemocnice v 1:30, po 2h jsem byla na pokoji a ve 4h se malý narodil, stihla se jedna kapačka, která kapala 30 minut). Jediné co, tak chodili první den malého častěji poslouchat, kontrolovat. Všechno bylo v pořádku, šli jsme po 3 dnech domů.

beruska1889
17. srp 2022

@niliho měla jsem pozitivního streptokoka u prvního těhotenství, kapačku mi stihli dát jen jednu, naštěstí syn je v pořádku, jen ho víc sledovali, teď u druhého ho mám pozitivního taky, tak doufám, že i tentokrát bude malý v pořádku 🙏🏻 raději na netu nic nečtu, to bych se pak asi musela zbláznit... Neboj bude to dobrý...

ferda90
17. srp 2022

@niliho ahoj, taky jsem měla pozitivní test, bála jsem se, ale naštěstí bylo všechno v pořádku. Antibiotika mi podali v porodnici před porodem (byla jsem na vyvolání). Malý je v pořádku, takže se neboj, bude to taky dobrý

niliho
autor
17. srp 2022

@andelka moc děkuji za uklidnění. Přesně tak zbytečně se trápím, protože stejně s tím nic nenadělám

guliii
17. srp 2022

Také jsem měla u prvního pozitivního streptokoka a malý byl ještě nedonošený. A vše v pořádku. Jinak mi porodní asistentka poradila brát před porodem lichořeřišnici, funguje jako přírodní antibiotikum a dokáže streptokoka zlikvidovat.

niliho
autor
17. srp 2022

@beruska1889 děkuji za uklidnění. Už si raději na netu nic nečtu, co všechno by mohlo nastat, protože to by se člověk z toho pak zbláznil. Zaskočilo mě to dnes na kontrole, ale stejně s tím nic nenadělám. Jen se uklidnit, že to bude v pořádku

niliho
autor
17. srp 2022

@ferda90 děkuju, taky doufám, že bude i u nás vše v pořádku 🙏

niliho
autor
17. srp 2022

@guliii taky doufám, že i u nás to bude v pořádku. O té lichořeřišnici jsem vůbec nevěděla, že takto funguje. Děkuju za tip

guliii
17. srp 2022

@niliho jj taky ji beru, jen se můžeš setkat s tím že tinktura obsahuje alkohol, stačí nakapat do horkého čaje a alkohol vyprchá.

ferda90
17. srp 2022

@niliho
Neboj, fakt budete s miminkem v pořádku, v porodnici vědí co a jak. Měj se hezky 💋

andelka
17. srp 2022

@niliho lichořeřišnice je fajn. Mně pomohla na dlouhodobé záněty močových cest. Je to přírodní antibiotikum.

niliho
autor
17. srp 2022

@ferda90 moc děkuji za podporu

niliho
autor
17. srp 2022

@guliii děkuji, koupím si jí

niliho
autor
17. srp 2022

@andelka to je super, to jsem vůbec nevěděla. Koupím si jí

pettrus1210
17. srp 2022

@niliho rodila jsem před 14 dny a také mam streptokoka. První porod byl celkem rychlovka, tak jsem byla dost nervózní, abych stihla tu kapacku. Když mi praskla voda, tak jsme jeli hned do porodnice, dostala jsem první dávku, za 4 hodiny druhou a chvíli po se malá narodila. Tím, že se stihly ty 2 dávky, tak už to pediatri neresili a malou nehlidali. Jinak PA mi při příjmu říkala, že na 99%, když se antibiotika nestihnou podat, tak se nic neděje a mimco bude v pohode, ale bude hlidane, kdyby nahodou

pettrus1210
17. srp 2022

@niliho a negoogly, ja si našla presne to co ty a byla jsem z toho na nervy. V nemocnici z toho nikdo vedu nedelal.

niliho
autor
17. srp 2022

@pettrus1210 děkuji moc za uklidnění. Opravdu mě to dnes hrozbě vyděsilo a ještě o to víc, když jsem samozřejmě začala googlit a četla si, co všechno se může stát. Už si nic nečtu a věřím, že i u nás to bude v pořádku 🙏

ellyem
17. srp 2022

Byla jsem pozitivní na streptokoka, porod byl tak rychlý, že mi ani kapačka dokapat nestihla. Syn je naprosto v pořádku.

niliho
autor
17. srp 2022

@ellyem moc děkuji, tyto reakce, že je miminko v pořádku mě hodně uklidňují

lenkamor
17. srp 2022

@niliho Riziko nákazy je opravdu minimální, zkusím dohledat fajn článek s reálnými daty a dát sem odkaz. Byla jsem pozitivně testovaná, antibiotika jsem odmítla a dcerka (3 měsíce) je zdravá.

tasimia
17. srp 2022

@niliho taky jsem měla, dostaneš antibiotika a vše bude v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru