Může mi prosím někdo napsat co mě a miminko čeká? První dítě úmrtí 39+6 na hellp syndrom (exmanžel byl Rh+). Nyní čekám 3 dítě od druhého rozestup 5 let. Partner má Rh-… nechápu jak mohu mít pozitivní protilátky… všude čtu, že se to děje, když má plod Rh+, ale to spojením nás dvou by se stát nemělo… nemluvě o tom, že mám k tomu modřinu v děloze a dostala jsem k anopyrynu ještě gynprodyl… začínám se bát… bojím se, že o miminko přijdu, byť jsem 13 tt… a nebo, že mi opět umře nebo se narodí a bude nemocné…
@lentilkah právě, že anti D, anti G, a nelze vyloučit i anti Cw🤦🏻♀️
Ja popravde uz nevim, jake jsem mela a proc to tak bylo, jen vim, ze se to stat muze. Vic bohuzel neporadim. Drzim palce, aby to bylo v pohode.
@marketaaaaa je super, že ta diagnostika dneska je a jsou i způsoby, jak miminko ochránit. Můj brácha byl velmi blízko celkové transfuzi po porodu, ale nakonec to zvládl jen s velkou žloutenkou (matka 0+, bratr A+, takže nešlo o Rh a vlastně se v té době vůbec prevence tohoto neřešila, nebylo jak).
Určitě to bude dobré, ale tvůj strach chápu. ❤️
Jinak já mám oba rodiče 0+, sama jsem 0- (nechápu). Manžel A+, obě děti A-. Fakt netuším, jak si s tím ta genetika pohrává...
@inssomnia u vaší mikrorodiny nic divnýho. po manželoj zdědili A, po tobě RH faktor. ale jinak je to docela divný, no... někdy je to i jen omyl zapsání třeba v kartě, někdo je snad i jakoby "na hraně", no je to zvláštní...
Nezbývá než čekat co bude, jen teď bude měsíc krize, jelikož mě objednali až na 31.7. K Apolináři…🤦🏻♀️
@marketaaaaa tak kdyby to krize byla, tak vás právě asi objednaj dřív, takže hlavně klid🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zalezi o jake protilatky se jedna, urcite te poslou na hematologii a tam te ohlidaji. Ja jsem 0+ chlap je - a vsechna 3 tehotenstvi jsem mela pozitivni protilatky. Podle hematologie ale klinicky nevyznamne a nic se nemuselo resit.