Zdravím všechny, jdu si pro radu. Budu začínat 4. Měsíc těhotenství.. včera jsem byla registrovat dcerku kvůli stěhování u jejího nového pediatra a ten když psal do karty zdravotní problémy rodiny, napsal: matka se léčí se štítnou žlázou.. ale já se neléčím a on mi doporučil zajít si k lékaři, že tak od pohledu vypadám. Hned jsem jela k nové praktické lékařce na odběry - čekám do úterka na výsledky a mám velký strach. Může to porušit vývoj dítěte? Má to nějaký vliv? Co když to zjistí až teď ve 4. Měsíci? Vím, dozvím se to, ale mám strach, proto se ptám Vás - zkušených. Také Vám to takto pozdě zjistili? Máte zdravé mimi? Moc děkuji za každou odpověď. :( inkognita
Ahoj,pridam se k vam,jsem v 7tt a teprve ted mi prisli pri odberech na snizenou funkci stitne zlazy ale velmi vyrazne snizenou,hodnoty jsou silne alarmujici,dostala jsem okamzite leky a cekam na endokrinologii,ale zatim mam obrovsky strach,ze uz to melo vliv na dite,pry je do 12.tydne nejdulezitejsi....mely jste nektera extremni hodnoty a mate zdrave ditko?
Mně byla taky zjištěná výrazně snížená funkce štítné žlázy - v 10tt, okamžitě léky, přidat jód do stravy. Dle ultrazvuku je chlapeček v pořádku, já se cítím dobře, snad to bude ok. Ale diagnóza "od pohledu"? To bych se asi ozvala, proč Tě proboha straší? Endokrynoložka mě ujistila, že bude všechno v pořádku, i u vás to tak bude 🙂
@monina1210 dekuji,ja mam hodne hnusne hodnoty TSH 33,71 a fT4 6,65,moc tomu nerozumim,ale je to pry hodne,mam euthyrox 88 a jsem 10.5. Objednana na vysetreni.....co jsem cetla na internetu i pristup doktoru me fakt desi,ze by mohlo s miminkem neco byt
Jak uz se pise vyse, zvysena funkce je viditelna, vykulene oci a "vole"na krku, spis hubena postava. Drzim pesti at je vse v poradku.
Já mám sníženou funkci a jsem spíš hubená 🙂 ucukusi: nic se neboj, já beru Euthyrox 100, v sobotu a neděli 150, na začátku jsem taky byla vyplašená, po lécích se hodnoty srovnaly a doktorka mě ujistila, že bude vše dobré.. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jestli to tipoval jen od pohledu, tak to bude nejspíš podezření na zvýšenou funkci ŠŽ a ta se v těhotenství nijak neléčí. Pokud by byla funkce snížená, pak by to problém byl, ale většina solidních gynekologů už na to testy dělá hned s prvním odběrem krve.
Takže hlavně v klidu, stres škodí miminku také ;)