Ahojte už jsem zděšená, celý žuvit mívám modré křečáky, celkem stabilní, bez zvětšování. Těhotenství mál bez sebemenších komplikací, jediné co neustále řeším jsou zhoršující se cévy. V pátém měsíci černé nohy kolem kotníku, vypadá to jako gangréna, 2íly se šířily až k tříslům a vznikaly nové. Na fakultce měřili průchodnlst a vše okej. V 32 týdnu mi u třísla vylezla modrá noha u třísla nahoru a praskla, rozlila se a vytvořila modřinu tak 15x5 cm. Na fakultce kontrola a průchodnost okej. Modré žíly mám dvě na každé noze. Jsou větší, hrbolaté a rostou. V 35 týdnu se mi udělala bulka na žíle, na fakultce zjistili varikoflebiditu ......asicje to teda trombus, 4 cm a mam si pichat denně injekce na ředění krve až do šestinedělí. Prý ta bulka nezmizne, to myslí vážně? Ucpává se mi žíla a takto mám žít? Jsem už fakt z toho unavebá. Jak cbude probíhat porod? Co se mi ještě může stát?
@drep Na sklerotizaci jsem byla, ktera dopadla spatne, mám jit po porodu na vytazeni zil v obou nohach. Mam strach, jestli vubec preziju porod a sestinedeli. V rodine mame dve plicni embolie a na jednu embolii smrt.
Děkuji ale za pozitivní odpověď🙂
Promiň, ale myslím, že tohle jsou spíš otázky na odborníky, co se přesně při tvé anamnéze dá dělat. Můžeš to samozřejmě konzultovat s více lékaři, pokud máš pocit, že ten, se kterým to řešíš aktuálně je laxní.
Řešením do budoucna je už si dalším těhotenstvím neprocházet, pro tvoje tělo a oběhový systém je to příliš velká zátěž.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nárůst varixů v těhotenství je celkem mechanicky daný zvýšeným nitrobřišním tlakem. Co by sis teď představovala? Operaci varixů před porodem? Nebo co přesně znamená otázka Jak máš žít? Po porodu si můžeš nechat udělat operaci, sklerotizaci, já bych to jako indikaci k dlouhodobé antikoagulaci neviděla (je to provokovaný prokoagulačním stavem v těhotenství a je to jenom povrchový), ale je to otázka na angiologa.