Porod a nemoc. Máte zkušenost?

24. pro 2024

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti těch, které rodily s nějakou virózou nebo chřipkou? Jsem 40+6 a každým dnem můžu porodit...
2 dny zpátky jsem chytla nějakou virózu/chřipku, kdy mám teplotu 37,5 - 38, rýmu, škrábání v krku a zimnice.
Už mám tak rozbolavělé břicho, že ani nevím, jestli poznám, kdy to na mě přijde.😅
Vím, že jak to na mě přijde, tak porodím, ale jak to pak probíhá v nemocnici? Nebudu muset mít při porodu roušku? Mám strach, abych například nenakazila své miminko nebo miminka ostatních nebo maminky na 6N...
Děkuji za sdílení vašich zkušeností s porodem a jak to probíhá následně na 6N.

vlasta1981
24. pro 2024

Musíš to v porodnici nahlásit dají tě mi o maminky a někde jsem tu četla diskuzi že holka s vírozou po porodu zkolabovala a dítě muselo dostat antibiotika. Měla by jsi to co nejdříve řešit s dr

autor
24. pro 2024

@vlasta1981 Zítra mám kontrolu. V pondělí jsem to volala, ale vypadalo, že to berou úplně v klidu. 🤷‍♀️

vlasta1981
24. pro 2024

Tak jasně . Stává se . Jen říkám co vím .

konidana
24. pro 2024

No v den porodu jsem chytla asi nejaky nachlazeni nebo co. Ryma, bolest hlavy,bolest v krku, mozna i teplota nad 37 lehce, poceni.... no bylo to k tomu porodu. Druhy den uz ok😊

autor
24. pro 2024

@konidana Jsem nemocná už od neděle večer.
Zítra se by se měla i plánovat i indukce, tak jsem zvědavá, jak to bude vzhledem k nemoci. 😕

billiejean88
24. pro 2024

Ja jsem rodila covid pozitivní v roce 2022, takže bohužel i s rouškou 🙄 Ale tu ti ted urcite dávat nebudou. Nicméně během porodu to myslim nepocítíš, tělo zmobilizuje všechny síly na porod a aspoň ja jsem žádný kašel/rýmu atd nevnímala. Až pak přišlo obrovské vyčerpání, ale zvládla jsem to 💪 A byla jsem pak sama na pokoji právě proto, abych nenakazila ostatní maminky. Miminko má protilátky od tebe, to me ujistili, ze se nákazy bát nemusím..Držím palce, at jsi do porodu co nejvic fit!

terel
24. pro 2024

Byla jsem hodně nemocná cca 14 dní před porodem to začalo. Měla jsem i vysoké horečky, bolest v krku. Následoval kašel, který den před porodem ustál, nevěděla jsem o něm a dva dny po porodu se opět přihlásil… myslela jsem si už, že je to snad černý kašel. Spala jsem na gauči, nemohla jsem ležet, ani spát, horečky a porod na spadnutí. Tím kašlem jsem si to možná přivolala. Rodila jsem ale 40+2 a porod byl opravdu dlouhý, ale vše v pořádku. Dítko zdravé a já pak taky. Někdy se říká, že tělo před porodem tímto dává najevo, že se to chystá a blíží… hodně žen kolem mě bylo nemocných těsně před porodem

autor
24. pro 2024

@billiejean88 Děkuji. 😊
@terel U nás je nachcipaná celá rodina a já to chytila jako poslední.🙈Jen dceři se to drží dlouho.🤦‍♀️

terel
24. pro 2024

Ano, je to normální. Nic si z toho nedělej. To tělo je strašně chytrý, při porodu o ničem nebudeš vědět. Síly budeš mít dost. Já nespala skoro vůbec. Koukala jsem v noci na filmy do rána a do toho ty horečky, nebyla jsem schopná vstát z gauče… a pak přišel porod a byla jsem úplně ready. Neboj se 🙂

malytlustyhroch
25. pro 2024

2 ze 3 porodu jsem byla nemocna a vse probehlo jinak skvele. Byly teda vyvolavane, ale to nebylo k te nemoci, jedno mimi uz bylo dlouho po terminu, jedno melo extremni vahovy odhad.U posledniho jsem kaslala 14 dni pred, 14 po. Byla jsem totalne ochraptela. Takze jsem je vzdycky jen odkazala na sepsane porodni prani. Vsichni byli skveli.
Co me stvalo, ze se nedalo nijak zaridit (ani zaplatit), abych mela pokoj pro sebe, to mi prislo vylozene idiotske.
Stridave po me chteli, abych rozhodne mela rousku nebo rozhodne nemela rousku... na kontroly do porodnice jsem ji samozrejme nosila, k porodu ne, na pokoji nakonec taky ne, to mi rekli, at ji nenam, pak mi zas rekli, ze kdyz si jdu k sestram pro oblecky, kde jsou miminka se zloutenkou na sviceni atd. tak at rousku mam...
Jestli mas rymu, porad se v porodnici, jaky kapky do nosu si muzes vzit k porodu. Neco pry tlumy dechove centrum u deti, tak to se nemuze. Ja mela myslim vincentku ve spreji, ale nakonec ji nepotrebovala.
Pastilky nebo sirup na krk, kasel si vem taky s sebou. Odsouhlasej ti, co muzes, ale kdyz to nebudes mit s sebou, budes muset, pravdepodobne cekat, az ti to prinese nejaka navsteva.
Jestli je stin podezreni, ze je to na antibiotika, tak je potreba zajit za tvoji praktickou doktorkou.

jirovapa
27. pro 2024

Rodila jsem s kašlem a rýmou. Chtěla jsem nadstandardní pokoj, abych nenakazila někomu miminko a nebo maminku. Prvně nebyl žádný volný, tak jsem byla půl dne na pokoji sama a potom se uvolnil nadstandard, tak mě dali tam. Bylo to nepříjemné rodit s plným nosem a kašlem, ale což no. Stane ne. Zvládli jsme to. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru