Ahoj holky..jsem v začátku těhotenství 5+3tt..a byl mi zjištěn malinký polypek u děložního hrdla...při celodenní chůzi lehce zašpiním,jinač žádné obtíže...Dr.na pohotovosti mi řekla,že to není nic vážného a že se mám se svým gynekologem domluvit na odstranění....Ale dočetla jsem se,že je to docela riskantní a hrozí potrat!Zda se to spíše nedá rozehnat lékama nebo se to může i samo vstřebat...tak se chci zeptat,zda už tohle nějaká holčina měla a jak se to řešilo..děkuji za odpovědi 🙂
ahoj holky, tak ja mam polyp uz od 16 let a nikdo me s tim nic nedelal. Toto tehu jsem na zacatku parkrat spinila a tedka zatim nic. snad me to nebude delat bordel. 😒
Ahojte, mne zistil doktor 0,5 cm polyp na začiatku tehotenstva a hovoril že s tým sa nemôže nič teraz robiť až po pôrode pokial sám nezmizne, tiež som špinila a potom to prestalo, kamarátke zmizol keď porodila.
holky,mockrát děkuji...no četla jsem,že můžeš díky tomu polypu,pokud dělá neplechu(špinění krvácení),chytit infekci a ta vyvolá potrat... 😔 a nějaké tablety proti infekci jste dostaly??
pokud jsem celý den v klidu,tak nešpiním...a když celý den lítám,je toho jen minimum při utření...i tak mě to znepokojuje 😒
já jsem nedostala tablety na infekci, ale na ztažení cév, aby to nekrvácelo
ahoj, tak já při prvním těhu ve 12 týdnu krvácela a zjistilo se, že mám polyp na hrdle, týden jsem si poležela v nemocnici, kde ten polyp "vypálily" a pak celé těhu jsem měla pokoj.
jovi,taky jsem slyšela o vypálení...a někdy to odstraní ambulantně,nic prý nebolí,jen je to nepříjemné jak gyn.prohlídka....tak jsem zvědavá....každý dr.má na to jiný názor....třeba zmizne nakonec sám,což bych byla neštastnější 🙂
holky,se máte všechny,už je to u vás jen za pár....tak hodně štěstí,at máte svoje broučky už byrzy u sebe 😵
Ahojky,tak ja mam polyp po porodu a po novem roce jdu na KO a kdyz tam porad bude,pujdu na hysteroskopii. Ja mela na zacatku tehu zase cystu, tam hrozilo, ze kdyz praskne muze vzit mimi sebou, tak jsem dostala pro jistotu utrogestan na udrzeni a uz mam skoro pulrocni holcicku. Bude to dobre neboj, bud zmizi nebo ti ho po porodu odstanej, ja se jednou ptala v jedne poradne jak se odstranuje neco z delohy kdyz je zena tehotna a doktor odepsal, ze je to laparoskopicky a plod se neohrozi 😉
holky díky,uklidnily jste mě 🙂 hezkou neděli přeji
Ahojte
tak mne doktor tiez zistil polyp na krcku a sem tam pri vacsej zatazi zakrvaca, myslite ze to moze ohrozit tehotenstvo? som na konci 19 tyzdna
@hnedoocka23 @petulienka @andara @jovi @spagatice @byggyt @mabe
Ahoj Maminky,
mohly byste vložit svou zkušenost s polypy a děložním hrdlem do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady s maminkama, snažilkama a těhulkama tvoříme? 🙂
Vložením své zkušenosti, příběhu, rady, tipu na https://www.modrykonik.cz/krcek-delohy/ pomůžete ostatním maminkám a těhulkám, které si právě prochází stejným obdobím a právě v naší koníkovské knihovničce mohou najít jak základní informace o dané věci, tak také cenné zkušenosti 🙂
Děkuji Vám, že se zapojíte a že svou zkušeností, příběhem, pomůžete.
Mějte krásný den!
Janča
Ahoj maminy a budoucí maminy,jsem tu nová,ale chci se podělit a mou zkušenost co se mi přihodila tento měsíc. Byla jsem v 19týdnu těhotenství,když jsem začala krvácet jela jsem okamžitě do porodnice,kde mi zjistili polyp na čípku. Myslela jsem,nebo jsem spíše četla že odstranění se v těhotenství dělat nesmí. Ale doktorka v porodnici mi ho automaticky odstranila a dali mi ascorutin abych přestala krvácet..poležela jsem si tam jeden den stím že druhý den bylo vše v pořádku a pustili mi. Jenomže tentýž večer doma,jsem začala krvácet víc tak jsem opět letěla do porodnice a ty mě poslali domů,stím že žádné přímé krvácení nevidí,že mám být v klidu. Tak jsem odjela domů trochu klidnější to byl čtvrtek večer. A najednou v neděli ráno mi praskla plodová voda a já musela na vyvolání porodu a o miminko jsem přišla. Takže holky žádný zákroky v těhu si nenechte dělat.
@luciana1982 to jako fakt?Bože to je strasne.já jsem ted v 18.TT a taky mi zjistili polyp na čípku celkem vetsi.
@zimkovamonika tak pokud to půjde,nech si to odstranit až po porodu. Já kdybych o tom měla více info dřív,tak bych jim to taky zarazila ale bohužel..nevěděla jsem ☹
No snad nebudu muset četla jsem si ze to může i růst a me to porad špiní někdy trochu i krvaci ☹ snad to dopadne dobře
@luciana1982 tak to dopadlo tak ze asi praskl dvakrát jsem silně krvacela a když jsem šla na kontrolu tak je z 3 cm menší na 1 cm ale už mám klid ani nevím ze tam je tak jsem rada ze to neroste nebo nekrvaci 🙂
@zimkovamonika tak aspoň,že to máš v pohodě,tak držím palce ať je vše o.k 😉
Tak už ho nemám prý se urval a měsíc už mám klid 🙂
Tak ja s tih holky zrovna lezim v nemocnici, vcera me prijali, zjistili, ze to je polyp, hned ho strhli ( cca 3 cm) velky.Je pravda, ze od ty doby nekrvacim, tak snad bude zazehnano. Citim se dobre, tak verim, ze to s miminkem ve 31 tt zvladneme.
@luciana1982 To je strasny, me ho strhli vcera a priznam se, ze jsem mela ten samej pocit, ale nikdo se me na nic neptal.. 😢. A to ti zacal samovolne porod, nebo co se pak stalo?
@monca1979 po tom zákroku mi po par dnech začala odtýkat plodovka a už jsem jela do nemocnice znova,tam mi řekli,že bohužel plodovka odtekla celá,že mi musej vyvolat porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj hnedoocko, já jsem ten případ 😉 Už jsem z něj krvácela třikrát, z toho dvakrát jsem byla na pohotovosti, bylo to někdy 5. - 6. měsíc (podrobně to mám napsaný v albu). Nápad s odstraněním neměl ani jeden doktor, se kterým jsem mluvila (celkem dva na pohotovosti a můj gynekolog). Všichni mi řekli, že je to v pohodě, že je to způsobeno hormonálníma změnama v těhotenství a že budu mít problémy asi až do porodu. Vždycky jsem krvácela když jsem dlouho chodila, nebo dlohou jela v autě. Nakonec mi 21.září můj gynekolog řekl, ať radši v autě moc nejezdím a dlouho nechodím. Tak jsem mu řekla, že musím chodit do práce. No a on mi dal neschopenku, ať jsem radši doma a nečekám až začnu mít problémy i s mimčem. No a od té doby co jsem doma, tak je to v pohodě. Žádné krvácení nemám, takže jsem fakt potřebovala být víc v klidu. Myslím si, že pokud je to opravdu způsobeno hormonama, tak odstranění nic neřeší, protože se ti to může vytvořit klidně znovu.