Pohyby miminka.

lucitka91
26. led 2020

Ahoj, chci se spíš podělit o zážitek. Jsem prvorodička a dneska začínám 37.týden. Na poslední kontrole mě gynekolog trošku vyděsil, že malej neroste tak jak by měl. Pozítří je tedy kontrola a kdyby neporostl tak už by musel ven. Včera večer ležím a úplný klid. Většinou večer máme období, kdy mi přijde, že chce mimčo projít už ven skrz břicho. No ale včera klid a já začal matně vzpomínat, kdy jsem ho cítila naposledy a nebyla jsem si schopná vzpomenout jestli to bylo vůbec za celý den. Manžel zavelel a jelo se na pohotovost. Nejvíce jsme se asi vylekali sestřičku na příjmu, která mě okamžitě vedla na lehátko a začal měřit ozvy jestli jsme v pořádku. Nakonec se malej rozhýbal a začal sebou šít, jak jsme zvyklí. Takže mě ještě paní doktorka zkontrolovala a jelo se zase domů. Ale proč to hlavně píšu? Váhala jsem jestli jet. Moje zkušenosti z pohotovostí byli většinou, že tam člověk otravuje. Tady mi sestřička i paní doktorka říkali, že žádná kontrola není zbytečná. Prostě když se vám cokoliv nezdá raději jeďte hned, než vyčkávat a pak si to jednou třeba vyčítat.

kejt29
26. led 2020

@lucitka91 udelala jsi dobre! Ja kdyz jsem chtela deti rozhybat docela dobre fungovalo poradne se parkrat nadechnout do bricha. Tim se jim udela na chvili vic mista a to je primeje casto k pohybu 😉

lucitka91
autor
26. led 2020

@kejt29 jojo právě jsem měla koupel, zkoušel jsem nádechy do břicha, dělala jsem dřepy ale ani ťuk. Zkoušela jsem ležet na obou bocích, ale nic se nedělo. Trošku jsem i třepala na bříško, ať ho vzbudím, ale prostě bez rekce tak jsem jela. A hned jak mě začli měřit, tak do minutky začal řádit.

vladienka
26. led 2020

Aj ja mam skusenosti, ze strasne otravujem.. isla som na Bulovku v 10tt s tym ze som dostala strasne bolesti bricha a do krizov a zacala spinit.. no vysetrili ma ale doktorka bola hrozna, povedala mi ze keby mali riesit vsetky hystericke tehotne tak by nic ine nerobila.. a ze aj keby som potracala, tak co oni s tym.. no je mi spatne ked si na to spomeniem, takze musim povedat ze aj ked sa citim divne alebo sa nieco deje, radsej uz nejdem 🙄

lucitka91
autor
26. led 2020

@vladienka tak to mě teda mrzí, že máš takovou zkušenost. Sestřička mi to vysvětlovala, tak že žádná kontrola není zbytečná. Prostě máme na to nárok a na miminko nevidíme, tak musíme za nimi kdykoliv nám přijde , že je něco v nepořádku. Taky jsem se bála, že mi nadají, že jsem tam zbytečně. Ale ikdyž bylo nakonec vše v pořádku, tak jsem dostala spíš nadané, že nemám nikdy vyčkávat. Tak snad když by někdo váhal a přečte si to tady , tak dostane odvahu a raději vše zkontroluje 😉

vaseli16
26. led 2020

Tak to byl skvely pristup!ja byla na pohotovosti v 24tt zacaly mi silne bolesti jako na MS a vystrelovaly az do zad...do toho mi tvrdlo bricho....doktor rozchrapany,protivny no nakonec me vysetril a jediny co tak ze si mam dat teplou vanu a pustit hudbu...no chtelo se mi brecet...kdyby se mi rozjizdel predcasny porod tak to tou vanou logicky jeste urychlim...

sudylichozrout
26. led 2020

@vladienka Ta lekarka byla asi protivna, ale mela pravdu. Nic by nemohla udelat. V 10. tydnu je to stale hop, nebo trop. Byla jsem na pohotovosti v 16. tydnu kvuli osklivemu padu, byli na me mili, ale rikali mi to same. Ze i kdyby se zacalo neco kazit, nemeli by jak zasahnout. Nastesti vse dobre dopadlo. Jinak mam s Bulovkou jen dobre zkusenosti. 2x jsem tam rodila a chystam se tam rodit i ted. Nezazila jsem tam ani jednou protivne lidi. Nikde. Tak bud jsi mela fakt smulu na lekarku, o mela blby den, nebo je to jen tve subjektivni hodnoceni situace.

amazonkajanik
26. led 2020

@lucitka91 přesně, lepší jet, než aby bylo pozdě. Měla jsem termín o den déle po naší známé. Rodila jsem ale o týden dřív. Byl den před jejím termínem a přijel přítel, že ještě nerodila, ale že říkala, že se malý od předešlého dne nehýbá a že pojedou do porodnice až následující den. Okamžitě jsem ho hnala,ať jim zavolá,ať jedou. Naštěstí jsem nebyla jediná,kdo je hnal, nastávající babička byla rychlejší. Malý se narodil přidušený a několik měsíců ho pozorovali, jestli nedošlo k poškození mozku, ale je v pořádku

kaja2016
8. únor 2020

@vladienka To je Bulovka no. Proto jsem sla do Podoli, tam ti takovouhle vec nereknou.

kaja2016
8. únor 2020

@sudylichozrout To neni pravda. Pri krvaceni je potreba zjistit, jestli jde o hematom, nebo o zacinajici potrat. Lze na to dat utrogestan, magnesium, s hematomem by si te meli urcite nechat v nemocnici. Urcite je nutny klid na luzku.

elesse
8. únor 2020

@kaja2016 no a vsechno co si vyjmenovala nema (krome kapacky magnesia) zadny prokazany vliv na zabraneni potratu...

kaja2016
8. únor 2020

@elesse Utrogestan uvolnuje delohu a brani krvaceni. Potrat ma mnoho pricin, pokud je zpusoben tim, ze miminko je nemocne, tak mu samozrejme nezabrani ( napriklad zamlkle tehotenstvi). Pokud je zpusoben hematomem, ci krvacivosti , tak vliv ma. Stejne tak jako klidovy rezim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru