Ahoj holky,mám dotaz.Mám placentu vpředu nízko kousek od porodní branky a můj dotaz je jaké vy co jste tuto diagnózu měla taky jste zažívali pohyby miminka ? Já jeden den cítím kompenecky několikrát druhy den sotva někdy,třetí den zase vůbec nic a takhle dokola,dvakrát už se mi stalo ze se malý vyboulil začínám z toho mít nervni když slyším všude okolo ze mají holky už krasne pohyby
Ahoj, včera jsem byla na 2.screeningu a malé bylo stále v pohybu. Ptala jsem se doktorky, zda je v pořádku, že pohyby téměř necítím (maximálně bublinky, o kopancích nemůže být řeč). Říkala, že je to úplně v pořádku, vzhledem k tomu že jsem prvorodička a placentu mám vepředu. Jsem 20+3.
@laraes ano já jsem taky prvorodicka na 2 sceeen jdu v pondělí tak jsem na to zvědavá ta placenta je na prd ..řekla vám k ni doktorka něco víc teď ?
Já měla placentu na přední straně a pohyby jsem začala cítit až kolem 23. týdne.
@katanovobran ono to přijde 20 tt je mimčo je ještě malé a pohyby nejsou tolik silné. Stačí ještě chvíli vydržet a bude to lepší a lepší. Já mám placentu na přední straně a pohyby cítím stejně silné jako u minulého těhotenství kdy byla na zadní. Ale někdo je cítí míň když je placenta na přední straně, je to strašně individuální, záleží taky jak je dítě akční.
jsem ve 22tt a placentu mám vpředu... teď už mrskání docela cítím - ale strašně záleží na tom jak je mimčo otočený, mám pocit... někdy je zádíčkama ven a pak necítím nic (někdy je tak většinu dne a jsem nervózní), když je naopak, tak sítím malé kopanečky - nejvíc když jsem předkloněná nebo ležím na zádech... první pohyby jsem cítila kolem toho 18/19tt ale to jsem se na to fakt musela hodně soustředit, cítila jsem jen když jsem seděla v předklonu a jen tako úplně lehoulinký škubnutí, sem tam... dnes když je mimčo dobře otočený, ležím na zádech a rozjede se, tak jde lehouce cítit kopnutí i z venku - ale chce to fakt hodně trpělivosti manžela a velký štěstí...
@katanovobran ne, neřekla, jen e je vpředu a proto nejsou pohyby cítit (zatím) na druhou stranu to v pozdější fázi může být výhoda 🙂 popravdě, pro mě byl základ, že je prcek v pořádku a že jsem viděla, jak je na UTZ čilý/á. Držím palce! Třeba do pondělí něco ucítíte. Já poprvé vnímala něco jako bublinky až v 19+5 (osobně to přirovnávám k lechtání, jako když máte vlas pod tričkem)
@katanovobran V tuhle dobu jsem necítila ještě vůbec nic. Úplně poprvé jsem něco cítila 20+3tt. Taky placenta vpředu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já měla po 21tt i bez téhle diagnózy a to se mala vrtela málokdy až do porodu