Ahoj holky. Jsem ve 35tt a mám příšerné bolesti pod pravým žebrem a mám tam i bouli. bolesti trvají už asi 3 měsíce ale až teď to začlo bolet natolik že jsem to začala řešit. Doktor si myslel že to budou žlučové kameny ale UZ nic neukázal a rozbory krve ukázali že mám trochu zvýšené enzymy. Doktor mi narval léky které se používají při žlučových kamenech(které mě neprokázali) a řekl že je mám brát když mě to bude bolet. Tim pádem bych se tim musela ládovat pořád :/ a nechci je jíst vubec protože se neví jestli to má vliv na těhotenství tak to nechci moc pokoušet. Měla jste některá taky takový problém ? předem děkuji za rady a odpovědi.
@luckaamilan dekuji za reakci a vasi zkusenost 🙂 o diete jsem uz premyslela ale jelikoz od zacatku tehotenstvi me trapi nechutenstvi a zvraceni tak sem rada ze do sebe nasoukam obcas neco na co mam zrovna chut natoz se jeste tlacit do dietnich jidel na ktere nemam chut. Ale kdyz sem minule koukala na zlucnikove diety tak takovy to zakladni co se pri zlucniku nesmi ani nejim. Vubec si nevim rady co s tim. Nejvic se bojim ze pri porodu me jeste chytnou bolesti toho zebra :/
Ja jsem mela tyhle bolesti u prvního těhotenství....pomohlo mi az porodit 🙂 Chytlo mne to v 33 tydnu.Kameny se neprokázali.Dietu jsem drzela a pomahal mi matovy caj.Drz se.
V prním těhotenství jsem začala mít tyto problémy cca v sedmém měsíci. Bohužel jsem nevěděla, že je to žlučník. Koliky se pak začaly objevovat i po porodu. Většinou v noci a trvaly 2-3 hodiny. Nejdřív jsem to neřešila, pak jsem ale měla koliku, která trvala několik hodin a skončila jsem na pohotovosti. Pak už jsem teda šla k lékaři a bylo mi zjištěno ložisko drobných žlučníkových kamínků a za 3 týdny už jsem byla na sále a žlučník mi odebrali. Od té doby mám klid. Bylo by dobré nasadit žlučníkovou dietu...
Súhlasím, nasadiť žlčníkovú diétu. Po pôrode môžeš isť zase na UTZ, hádam už niečo lekári uvidia. U mňa sa niekoľko mesiacov nepodarilo diagnostikovať problém (1 žlčníkový kameň), skončila som s akútnou pankreatitídou, gastritídou a musela som pod nůž.
@lucinka4697
Mrknite na jimejinak.cz, jedla su to dietne ale vyborne. Zlcnik je nevyspitatelny. Posledne 2tyzdne pred operaci vadilo skoro vsetko a to som tam zanet nemala. Nemohla som uz ani melon, kavu, mango....proste i veci ktore zlcnikova dieta nezakazuje. Mat zlcikovy zachvat pocas porodu je asi hodne drsne, radsej na to ani nemyslite. Btw moj porod bola pohodicka oproti mojim zlcnikovym zachvatom, to bolo peklo.
Strasne dekuji za vase odpovedi 🙂 a mela jste nektera taky bouli na spodnim zebru ? Vypada to jako otok. Gynekolog mi furt tvrdi ze sem se musela uhodit ale sem si stoprocentne jista ze sem se neuhodila. A obvodak to furt prisuzuje k tomu zlucniku.
No v tehotenstve si to nepamatam, ale pocas zachvatov po porode som tam bouli mala. U mna to bol urcite zlcnik, pretoze ma ta boule pocas zachvatu vyslovene na dotyk bolela.
@lucinka4697 ´v prvním těhu jsem mívala občas koliky v osmém měsíci, vždy jsem to ustála s tím, že asi mimi někde kope kde nemá. Když mě ale po porodu už nemělo co kopat a bolesti jsem přesto měla, tak jsem to začala řešit a bylo mi zjištěno doslova pískoviště ve žlučníku. Byly to ale takové koliky, kdy jsem se nemohla ani nadechnout a pohnout, bouli jsem teda neměla, ale okolí žlučníku jsem měla velmi citlivé na dotek i mimo koliky. Doporučuji žvýkat ostropestřec a dělat si šťávu z černé ředkve (není chutná, ale rozpouští kameny a cítila jsem se po ní lépe)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ja mala plny zlcnik kamenov v tehotenstve, ale v Motole na super modernom ultrazvuku nic nenasli, az po porode. Ja ale nastastie nemala bolesti. Po porode to zacalo. No odporucam nabehnut na super dietnu zdravu stravu. Mne velmi pomohla mikrobioticka strava. Ziadne lieky a syrupy na zlcnik mi nikdy nezabrali.