Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo má nemocnou štítnou žlázu případně je po rakovině ŠŽ a má mimčo? ŠŽ mám vyndanou celou, jsem po operaci a léčbě radiojódem. V těhotenství mě kontrolují každý měsíc. Endokrinoložka mi říkala, že je dost možné, že porodím dříve.. Neustále se mi snaží vyrovnávat hormony, ale ani ona, ani v nemocnici neví kolik je přesně TA správná dávka, aby to bylo vyrovnané pro mě i pro miminko. Porodila jste některá dříve kvůli problémům nebo nemoci štítné žlázy nebo proběhlo vše v pořádku? Děkuji za odpovědi 🙂
Ja ji nemam taky vubec, prvni syn den po terminu,ted cekam druhe,ale nemyslim,ze by byl duvod rodit driv.co by melo,byt presnou pricinou?malo,nebo moc tsh?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, mám hypothyreozu a autoimunitní zánět štítné žlázy. Při poslední kontrole doktor naznal, že o štítné žláze se už u mě nedá mluvit, protože mi ji už tělo celou sežralo a zbyly jen nějaké drobné zjizvené útvary. V těhotenství mi vždycky víc hlídají hormony. První těhotenství jsem měla v pořádku jen mě víc zlobil tlak (ale to nejspíš se štítnou žlázou nic společného nemělo), první dceru jsem deset dní přenášela a pak ji vyvolávali. Teď jsem za polovinou a zatím vše v pořádku.