PN kvůli opakovaným zánětům. Jakou máte diagnózu v těhu?

13. zář 2020

Holky, vy které jste těhotné na neschopence, jakou mate diagnózu? Mě chce doktorka doma nechat pro opakované záněty močálu a ledvin a braní antibiotik, myslim ze po dobrani mohu zase do práce, ale nevím zda si troufnout dlouhodobou PN odmítnout 🤔 Momentálně jsem ve druhem trimestru.

jjasmina
13. zář 2020

Jestli vám chce dát dr PN tak si ji vezměte a uvidíte. Určitě ví co dělá pro dobro vaše a miminka 🙂 Já byla na rizikáči.

alcar
13. zář 2020

A to mas opakovane behem tehotenstvi ted do toho 2.trim. nebo pred tim? Pokud uz jsi behem tohoto tehotenstvi mela zanet a atb nekolikrat, tak bych asi s PN nevahala. Opakovane zanety ledvin nejsou zadna sranda ani mimo graviditu.

autor
13. zář 2020

@alcar trpěla jsem tím i v minulosti, ale teď v těhotenství se to vyhrotilo a už mám antibiotika za 2 měsíce potřetí.

klokanka31
13. zář 2020

Být tebou tak bych zůstala na neschopence. Antibiotika nejsou moc dobrý v těhotenství, a když to máš opakovaný, lepší být doma, v klidu a teple. Se záněty není sranda, a už vůbec ne v těhotenství. Teď by pro tebe mělo být nejdůležitější miminko, a práce jít stranou.

alcar
13. zář 2020

Anonym: tak to bych fakt tu PN vzala. Zanety ledvin fakt nejsou sranda (obzvlast ty opakovane behem kratke chvile) a muze z toho byt postizeni na zbytek zivota. To vypada, ze jsi to nikdy poradne nedolecila nebo mas k tomu vetsi dispozice, coz chce opravdu to telo nezatezovat a byt v klidu doma, kde mas stabilni pitny rezim, muzes si kdykoliv odskocit na wc (coz v praci asi nemas). Neriskovala bych.

95newmommy2020
15. zář 2020

Vždy je možnost PN ukončit a pokračovat dal, ale ne vždy se to vyplati. Už jen proto, ze ta částka při dlouhodobém PN je vyšší.
Například já jsem šla na PN v 8 tt těhotenství kvůli nevolnostem (práce v bance) a rikaly jsme si s doktorkou ze se rozhodnu za 2 týdny jestli je to lepší a chci jít do práce nebo ještě pockame. Bylo to spis horší. :D takze jsme pockaly, no a v práci už to bylo v běhu. Klienti předany, rozpracované úkoly hotovy nebo predany, a já najednou měla pocit, ze do toho rozjeteho vlaku už nenastoupim. A tak jsem byla na PN až do mateřský.

drep
15. zář 2020

Já teda neměla nikdy pyelonefritidu, ale zánětů močáku jsem měla v těhotenství několik a chodila jsem do práce s Atb. Řezat při močení mě může i v práci. Ale já měla opravdu klasické cystitidy - bez teplot, jen bolesti při močení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru