Ahoj, tady jsou zkušenosti snad úplně se vším, tak se taky zeptám - jsem čerstvě těhotná, šestý týden. Před dvěma dny (byl to fakt extra náročný a namáhavý den) se mi stalo, že jsem ucítila tlak, teplo.. a prostě jak kdyby mi praskla voda. Bylo toho dost. Něco šlo hned, zbytek vzápětí, dvě úplně totálně nacucané vložky. Děti už mám, vím, jak je to cítit při porodu, a bylo to cítit prostě jak plodová voda. Vzápětí následovala krev - ale fakt trochu, stačila jedna vložka a pak už nic, a pak po zbytek dne a trochu i další den po malých množstvích odcházela ještě trocha takového bledého čehosi, nějaká tkáň, ale málo. Celé to působilo jak takový malý porod- plodová voda, krev a očistky. Ta voda mi nějak nehrála, ale myslela jsem si, že jsem potratila. Co jiného si taky při takovéhle příhodě myslet, když je člověk na začátku těhotenství. Takže jsem si ten den a půl pobrečela, že je po všem, a objednala jsem se k doktorovi, byla jsem dneska.
Ten na ultrazvuku neviděl vlastně žádnou patologii. Byl vidět normálně váček, velikost ok. S ohledem k tomu, že jsem fakt na začátku, ale víc vykoukat moc nešlo. Vypadalo to prostě na daný týden normálně. Nabrali mi krev a za týden jdu na další ultrazvuk, takový ten velký supr přístroj, tak se bude vědět, jak se to vyvíjí. Bylo mi řečeno, ať neoslavuju (protože váček sice je, ale není jisté, jestli je to ok, vzhledem k tomu, co se stalo), ale ani ať nevěším hlavu, že to prostě vypadá v pořádku. Předcházející příhoda je podivná, ale obraz vevnitř vlastně normální.
Takže hledám odpověď na otázku, co to sakra mohlo být, když teda potrat ne? Té ,,plodové vody" bylo hodně, ale dítě v této chvíle žádnou vodu ještě ani nemá. Tak odkud se to vzalo? Něco prasklo, ale co? Nějaká zkušenost? Na gynekologii jsem odpověď nedostala, minimálně pro tuto chvíli.
Taky bych se přikláněla k prasklé cystě - volná tekutina, krev... Držím každopádně palce, ať je vše v pořádku 🍀❤️
Nemohla jste čekat dvojčata?
Napadla mě prasklá cysta, ale vzhledem k tomu že mě praskla 2x a bolest to byla neskutečná, což nezmiňuješ, tak si nemyslím že by to bylo ono.
Možná jsi čekala dvojčata a jedno takhle odešlo, což je taky takový zvláštní, no, každopádně uvidíš co ten utz a jak se to bude vyvíjet dál. Držím palce 🙂
Taky mě napadla cysta, po jejím odstranění ze mě šly také jakési bledé kousky.
V 6tt má gestacni vacek asi 5mm.male množství plodové vody v něm je,ale určitě to není množství které bys postřehla i kdyby praskl. A i kdyby bylo,po prasknutí a vyteceni vody by byl vacek zhrouceny...spíš mě prelbapuke že ti to dr hned nevyvratil.
Hodně štěstí,ať je vše ok🍀
@lilian2111 ne-e, bolest vůbec, jen trochu tlak.
@muhehehe Tak možná ale fakt ta cysta, no je to zvláštní 🙂
@muhehehe
No já měla něco podobného, v pátek večer, pak hrozna bolest břicha, teď už třetí den v kuse.
Byla jsem s tím na pohotovosti a tam se mi k tomu nevyjádřili, řekli jen, že mimco je v pořádku.
Taky mě láme hlavu, co to bylo za tekutinu. V mým případě možná ta cysta. 🤔 ... tedy jeste mi dr zjistil cistici se hematom, ale pochybuji, že ta tekutina byla z něj.
@lilian2111
Když ti cysta praskla, jak dlouho jsi měla bolesti? Já mám velké bolesti už třetí den, taky se že mě vylila ridka, světle zbarvena tekutina. Na ultrazvuk jsem šla druhý den a dr neříkal nic o tom, ze by mi praskla cysta, ale přisuzoval to mensimu hematomu - což mi přijde zvláštní, aby z hematomu tekla taková tekutina.
... Byla jsem na pohotovosti a připadalo mi, že je trochu otravuju, takže bych se nedivila když by mě chtěli nějak odbýt.
Ahoj holky, dneska jsem byla na podrobném ultrazvuku a už je jasno - původně byla miminka dvě. Na ultrazvuku byl zřetelně vidět jeden prázdný ,,domeček" (to by se mělo nějak vstřebat) a druhá bublinka prosperující - už ťuká srdíčko
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@muhehehe cysta?