Plecenta centralis. Máte zkušenost?

fialka_2412
11. únor 2020

Dobry den ,prosim máte nejakou zkusenost s Placentou centralis 4 stupen .Kdy vas hospitalizovaly v nemocnici od ktereho tydne a kdy se vam provedli cisare.A prosim mame jit poprve do rizikove poradny mate stim nekdo zkusenost co se tam řeší.A pokud mate zkusenos FN-v Olomouci budu jen rada.Dekuji vsem za odpoved

tyname
12. únor 2020

Mě ji diagnostikovali v 17 tt. Ale naštěstí se nakonec postupně vytáhla (v 30 tt byla na okraji, ve 36 tt už mimo porodní cesty), celé těhotenství jsem měla nařízený klidový režim, hlavně ležet, nic netahat, žádný sex. U nás se to tedy nakonec naštěstí obešlo bez výraznějších komplikací... Takže s hospitalizací moc neporadím, ale pokud tě něco napadne, tak klidně napiš.

wimbledon78
13. únor 2020

@fialka_2412 Ahoj. Jak pise @tyname, ve vetsine pripadu se vytahne, tak nestresuj 😊
Me se tedy nevytahla, mela jsem ji u prvni i u druhe dcery. Poprve me hospitalizovali vzdy jen po krvaceni a po tydnu domu a klidovy rezim a nakonec to skoncilo akutni sekci ve 29tt pro masivní krvaceni.
Podruhe jsem lezela v porodnici od 28tt (ale kvuli komplikacím) a mala se narodila plánovaným cisarem ve 36tt a o delohu jsem pro komplikace prisla.
Ale toto je ten nejhorsi scenar. Setkala jsem se s mnoha pripady a jak pisu vyse-vetsinou se vytáhly a kdyz ne, tak rodily plánovaným cisarem. A vsechny mame krasna a zdrava miminka 😊

fialka_2412
autor
13. únor 2020

Ahoj dekuji vam za odpoved,no me dneska potvrdily ze se nevytahne placenta. A ze bohuzel budeme resit tedy cisare ,ale nikdo se mi nevyjadril presne ktery tyden CS bude .

wimbledon78
13. únor 2020

@fialka_2412 na to se tezko odpovida. Zalezi kde ti to budou delat. Vetsinou se dela mezi 34-36tt. Ale je to strasne individuální. Kdyz prijdou problemy, krvaceni, tak je to akutne drive. Jinak se snazi udrzet co nejdele

fialka_2412
autor
9. bře 2020

Zdravim holky chci se zeptat ceka me magnorezonance ...vypada to na placentu increta dal nevim mate stim nejake skuzenosti a kolikaty tyden ste meli naplanovany cisar?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru