Dnes jsem byla na kontrole a zjistili me nízkou placentu ve 20tt bylo mi doporučeno víc klidu na lůžku,mate s tím někdo zkušenosti?
Já měla v minulém těhu a během asi 5. Týdnu se vytáhla ,... Teď ji mám zase nízko od 12 TT teď jsem 16 tak doufám že se už sune
Měla jsem to má hodně špatném stupni a vytáhla se.
@monyscerna já měla placentu dole a vepředu, ale vytáhla se 😉 většinou se prý vytáhne nahoru s rostoucím břichem.
@monyscerna Švagrová měla,byla 3x hospitalizována kvůli krvácení...nakonec se malý narodil ve 24tt. Ten klid na lůžku bych dodržovala...
Mám též dole a placenta na přední stěně. Ve 22 týdnu řekli, že když nevyleze nahoru ukončení těhotenství bude ve 34tt i kvůli předešlým jizvam po cisarich. Čekám třetí mrne. Ale krvácení ani bolesti žádné. Cejtim se fajn
Mně to řekla Dr na kontrole v 20tt, ještě ten den v noci jsem začla krvácet, pobyla si pár dní v nemocnici, pak nutný "přísný klidový režim". Nepomohlo to, placenta se nehnula, těhotenství skončilo předčasným porodem na začátku 31 TT (začla jsem krvácet, projela se záchrankou, naštěstí až v nemocnici se krvácení prudce zhoršilo, okamžitě císař). Syn je teď naštěstí naprosto zdravý předškolák. Držte se, ať jste oba zdraví 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano mám. Placenta praevia a naprostý klid na lůžku!
Muže se ti vytahnout, ale nemusí. Ja rodila nakonec sekci (stejně bych sla CS) ve 35.tt po několika hospitalizacich s krvácením.