Zdravím, mám dotaz jsem po 3. Těhotná první dítko bylo císařem kvůli krvácení a placenta byla uložena v dolní části dělohy 2. Těhotenství jsme o miminko prišla v 17tt príčina se nezjistila a teď jsem po 2. Sceeningu 19+1tt a dr mi napsal do knížky že placenta je nizko máte zkušenost? Může se za placenta ještě posunout nahoru nebo ne? Ptam se protože bych raději rodila přirozeně než ten císař.
Děkuji za odpovědi
Vytahla se mi
@olinkaola už tady na to nějaká diskuze byla. Já jsem to tak měla v obou těhotenstvích a v prvním se vytáhla až kolem 32tt,tak jsem mohla rodit vaginálně, ale celý porod jsem silně krvácela jasnou krví.
U druhého těhotenství, tam se taky vytáhla kolem 35tt,taky vaginální porod, překotný, nekrvácela jsem, ale ta placenta si přirostla a tři hodiny nešla porodit, pak ji nějaká lékařka ze mě doslova vytrhla.
Ano většinou se vytáhne, prevence je nemocenská a žádný sex, to nevím, jestli ti řekl.
Mě se bohužel nevytáhla, ale to nemusí být tvůj případ.
Záleží co znamená nízko. Může zasahovat k porodním cestám nebo jen být ve spodním segmentu. Pokud teď není přes porodní cesty tak je opravdu veliká šance, že se vytáhne nahoru. Zeptala bych se na příští kontrole, jak moc nízko je. Držím palce ať se vytáhne 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@olinkaola Ahojky, já Tě snad uklidním - měla jsem také diagnostikovanou vcestnou placentu, ale doktorka byla úplně klidná a vysvětlila mi, že v naprosté většině případů, jak to miminko roste, tak tu placentu jakoby vytáhne a všechno je v pořádku. Držím pěsti, ať je to i Tvůj případ! ❤️🍀🙏