Placenta praevia centralis. Někdo dobrý konec?

janina92
1. pro 2021

Ahojky, načteno už o téhle diagnóza něco mám, ale potřebuju se z toho asi trochu vykecat, přečíst si nějaké dobré konce.
O víkendu jsem byla hospitalizována pro silné krváceni, které bylo zastaveno. Hrozný zážitek..myslela jsem, že je to konec 🙈😢. Ted už jsem doma, dostala jsem léky, nicméně jsem teprve 15+6 a ja se ted budu asi děsit každého dne. Šetřím se, co to jen jde, ale vím, že to může přijít i tak. Je před námi ještě tak dlouhá cesta. Jak řekl dneska můj gynekolog, je nade mnou jeden velký otazník, jak to bude. Děkuji za případné zprávy, rady, cokoliv..Jana🍀

leymea
1. pro 2021

Ahoj, zkusenost mam jen s nizko polozenou placentou, ale primo s timhle ne. Drzte se a opatruj se, dulezity je klid a nenamahat se. Muzes jen doufat, ze se placenta vytahne. Drzim palce 🍀🍀🍀

janina92
autor
1. pro 2021

@leymea právě, jediné co můžu, je doufat, že už se to nestane a miminko donosim. 🙂

leymea
1. pro 2021

@janina92 ve 21tt jsem mela placentu 13mm od vnitrni branky, jeste na zadni stene. Nastesti jsem nemela zadny komplikace, ale furt se nechtela vytahnout, nakonec az nekdy ve 33tt se zacala pomalicku vytahovat a ve 40tt uz byla nahore 🙏 nevim jaka je sance kdyz ji mas pres vnitrni branku, ze se vytahne, ale urcite nejaka je a vzhledem k tomu, ze jsi v 16tt tak ta sance je o to vetsi. Dobre to dopadne 🍀🍀🍀

deaneira29
1. pro 2021

@janina92 já tě uklidním měla jsem placentu v 3 stupni ze 4 možných v 26 tt masivní krvácení dva dny na cekatelskem pokoji s kapackami kortikoidy a nejistotou jestli se krvácení zastaví. Nakonec jsem byla skoro měsíc v nemocnici, pak doma přísný klidový režim. Místo sekce jsem mohla rodit přirozeně placenta se krásně vytáhla, porod sice skončil sekci ale akutní a s placentu to nesouviselo vuvec😉 jinak jsem rodila až 41tt 😂😂 mladeti se ven nechtělo. Takže klid odpočívat, ležet a hlavně nebát se být hysterka a při sebemenším problémů nebo nejistotě klidně jet se nechat zkontrolovat, to mi kladli na srdce při propouštění radši 100x zbytečně. Kdyby cokoliv klidně mi napiš zprávu 😉 drž se a nestresuj se i když vím jak je to těžké

ada22
1. pro 2021

Ahoj neměla jsem silné krvácení jen špinění v 16 tt kvůli praevia centralis a to ještě blbě na zadní straně, kde je menší šance, že se vytáhne a ve 30 tt byla už téměř ok. Rodila jsem pak 38 tt normálně. Do nějakého 28 tt jsem měla přísný klidový režim.

sylvka
1. pro 2021

Měla jsem placentu v porodních cestách Jeste ve 20 TT,ale začala se vytahovat a před týdnem se mi po krásném přirozeném porodu narodila holčička.drzim palce

janina92
autor
1. pro 2021

@ada22 taky ji mám na zadní straně, tak snad 🙏🙂 díky za zprávu

janina92
autor
1. pro 2021

@sylvka to je super zpráva 🙂 moc gratuluji ❤️

andyna85
1. pro 2021

Já jsem měla v 16 týdnu placentu úplně přes branku, teď jsem v 26. a už je z porodních cest pryč.

janina92
autor
1. pro 2021

@andyna85 super 🙂🙏

sylvka
1. pro 2021

@janina92 díky,jen odpočívej,určitě to dobře dopadne.ja myslím,zě vytahovat se začala okolo toho 25-30tt,mrkni do alba,možná to tam pisu.

aneta15
1. pro 2021

@janina92 také jsem ji měla, vytáhla se kolem 30 tydne. Rodila jsem 38 týden spontalne. Ale fakt jsem si to vylezela.

janina92
autor
1. pro 2021

@aneta15 snažím se taky co nejvíce ležet, jen občas něco kolem syna..děkuji za zprávu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru