Ahoj holky, na ultrazvuku ve 20. týdnu vše ok, ale ve zprávě píšou, že placenta na zadní stěně zasahuje do dolního děložního segmentu, dolním pólem ve vzdálenosti více jak 2 cm, zkontrolují ve 30. týdnu. Nikdo mi k tomu ale nic neřekl, ani že bych měla mít nějaký klidový režim. Měly jste některá? Co to znamená? První porod císařským řezem, kvůli jiným zdravotním (cévním) problémům. Díky za info.
@bledulka84 díky 🙂
Měla jsem to taky, doktorka říkala, že budeme hlídat a na UTZ ve 30. týdnu je krásně nahoře. =)
@helcakab také jsem to tak měla. Vytáhla se ve 35 týdnů
Já jsem měla placentu 1,5cm od hrdla děložního a rodila jsem normálně, můj dr říkal, že o porodu rozhodne porodník- jestli císař, nebo přirozeně. V porodnici mi pak řekli, že v naprosté většině ta placenta ustoupí do strany. Žádný problém nebyl, takže jestli ty máš více než 2cm v 30tém týdnu, tak je to v pořádku. Mně zůstala takhle dole a jenom mi dr říkal, že až začnou kontrakce a já začala krvácet, okamžitě do nemocnice.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud nepresahuje pres delozni hrdlo nemel by byt ke klidovemu rezimu duvod a obvykle se pozdeji vytáhne. Kontroluje se vse, z toho bych si starosti nedelala.