Placenta na vnitřní straně zasahující k vnitřní brance. Posunula se vám později?

martivit92
5. lis 2024

Ahoj maminky, jsem ve 22tt. a čekáme vymodlené miminko. Dr. mi řekla umístění mé placenty a trošku mě to vyděsilo a taky se netvářila moc spokojeně, ale říkala že se může ještě posunout, tak bych chtěla vědět zda se i vám posunula v pozdějším týdnů těhotenství, jestli je ještě nějaká "naděje" a pokud ne, tak na co se mám popřípadě připravit. 🙈

blondynka400
5. lis 2024

@martivit92 měla jsem to stejně a během pár týdnů se pak normálně vytáhla a vše bylo ok

domza
5. lis 2024

Ještě se bude určitě posouvat. Jak daleko od branky ji máš? Budeš asi chodit na kontroly častěji a budou ti ji vždy přeměřovat. Já ji měla v tomto týdnu tedy přes branku a posouvala se pomalu. Je dobré se moc nepřepínat a víc odpočívat, ale zase není opravdu potřeba jen ležet. Prostě tak nějak na pohodu.

lociloci
5. lis 2024

Mně to řekli asi v 17 tt a vytáhla se 🙂

martivit92
autor
5. lis 2024

@domza no ve zprávě je, že zasahuje a říkala i Dr., že zasahuje k porodním cestám. No kontrolu jdu za 3 týdny., protože má příští týden 10 dní dovolenou... Tak snad bude posunuta tím správným směrem. Moje máma takhle potratila, že měla placentu celou u VB 😔 tak potom začne mít člověk strach, co vše se může stát.

leymea
5. lis 2024

Take jsem mela. Bylo mi to receno na druhem velkem ultrazvuku. Mela jsem ji jeste na zadni stene (coz tam se hur vytahuje), ale bylo mi receno, ze se nejspis vytahne. Ve 30tt stale na stejnem miste a doktorka uz zacala "strasit" cisarem. Nakonec ve 32tt se vytahla na minimalni hranici od vnitrni branky a mohla jsem rodit prirozene. Ve 40tt uz byla krasne vytahla. Za celou dobu jsem ani jednou nezakrvacela. Drzim palce aby se Ti taky vytahla 🍀

cilkat
6. lis 2024

V 22 je ještě dost brzy. u jednoho z dětí jsem měla v 22 taky překryv s brankou, ale placenta na přední straně. Ve třetím trimestu už byl vytahnutá jinde.

uzivatelkapetra
6. lis 2024

Já měla přes branku. Doporučen klidový režim a bez sexu. Bohužel mě se placenta urvala ve 32tt. Ale já měla horší nález než ty.
Hlavně vědět, co dělat, kdyby něco. A zbytečně se neplašit

anonym055
8. lis 2024

@martivit92 také jsem měla na přední straně a přes branku.. placenta sr mi vytáhla a mohla jsem rodit přirozeně 😊 nepamatuji si přesně týden, ale bylo to určitě až ke konci tehotenstvi.. kolem 34 tt.. takže je na všechno čas

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru