Zdravím,jsem 22tt a ve středu mi dr napsal do zprávy že mám placentu na přední steně 2cm od branky. Měla jste to některá? Byly nějaká omezení? Nebo se placenta vytáhla?
Děkuji
No právě že už mě upozorňoval na císař když zůstane 😮
Já jsem ji měla tolik od branky a rodila jsem normálně. Můj doktor říkal, že záleží na porodníkovi, ale že ta placenta ustoupí při porodu do strany. Jenom mi říkal, ať jedu hned do porodnice, kdybych špinila, krvácela. Takže jsem tam dvakrát jela s krvácením, které ustalo, už se to chystalo na porod.
Aha..tak to jsem hned klidnější 😊
Tak holky děkuji..mám za sebou 3 porody a čtvrté bych císařem opravdu nechtěla..
Mám podobně, jen nevím cm, mám jí prý těsně. Doktorka mě vyděsila, takže sem pátrala, a mělo to hodně ženských a bez problémů, i porod. Placenta na přední stěně je náchylnější na nárazy do břicha. A pokud by bylo nějaké krvácení, mám jet hned do nemocnice.
Ja jsem 21tt a mam pry vcestnou placentu na zadni strane, presahujici pres vnitrni branku, ale bez vcestnych cev. Vubec nevim co to znamena, dr. mi akorat rekla, ze pokud placenta presahne jeste dal, tak je to na cisare, ale ze se to jeste muze spravit. Tak nevim no.. kazdopadne cisare nechci ☹
Já jsem měla placentu 1 cm od vnitřní branky. Vytáhla se cca 10 týdnů před porodem. Mě na to teda přišli 18 tt, tím že jsem letěla na pohotovost s krvácením. Potom klidový režim, zákaz sexu. Nemusela jsem ležet, jen se šetřit, nic netahat, nepřehánět to s aktivitou.
Jdu 28.6. na kontrolu tak se zeptám co mo není jasné. Četla jsem jen samé hororové příběhy,tak jsem ráda,že je to i jinak 😊
Ja jsem ji mela v 18 tt 13 mm od branky na predni stene a nesmim na dlouhe prochazky,netahat dceru a nic tezkeho, neskakat,nebehat,sex velmi opatrne spis nijak, pri spineni nebo kvaceni okamzite do nemocnice. Ale prej se to od porodu neresi,ze se to muze tesne pred porodem vytahnout
@lucias112 ahoj já měla u prvního placentu v porodních cestách 2,5cm a rodila jsem předčasně k vůli krvácení ve 33. Druhé tehu byla placenta nahoře. Třetí a poslední tehu opět v porodních cestách na ko ve 20tt. Pak jsem měla ko 26tt a už byla 1 cm mimo, pak kolem 30tt už 4cm a pak už to nikdo nemeril. Porod i tehu naprosto OK
Jj, setrit se, nesexovat, nic tezkeho nezvedat... Tovrekli mne, ale nemam ji na predni strane, ale dole vzadu v cestach jen asi 3 cm. Jsem 29 tt a rikali, ze se to jeste vytahnout muze...
Vytáhla se a porod byl přirozený 👍🏻
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucias112 placenta se s růstem dělohy vytahuje nahoru. A 2 cm jsou myslím v pohodě, důležitý je, že nezasahuje do vchodu.