Ahoj, nemáte některá zkušenost s pískem v ledvinách v těhotenství,mocak přes plod neviděla? Dnes mi to zjistili na urologii, při minulé kontrole tam ještě nic nebylo před mesicem...mám prý hodně pít… za jak dlouho se z toho utvoří kameny, nebo co můžu čekat,mám z toho docela na nervy, jsem 23 tt…máte někdo nějakou zkušenost? Díky a pěkný svátky…
@maaaadlaaaaa Ahoj,ano to jsem četla že mačkat citron...a ucitim, když ten písek se mě podaří vymočit?
@mamio U mě si nebyly moc jisti o co šlo, ale doktor řekl, že to může být písek nebo kameny. Mívala jsem z ničeho nic koliky, nemohla se pohnout bolesti. Dostala jsem prášky na uvolnění svalů a doporučili mi to, co jsem psala výše. Já skoro vůbec nepila a když tak limonády. Od té doby, co je nepiju mám klid. Pokud si dobře pamatuji šíleně mě bolelo, když jsem byla na záchodě jako bych měla zánět močáku, řezalo to. Tak je možné, že tak se to projeví. Zánět to určitě nebyl a bylo to asi dva dny, zřejmě odcházel písek co se nerozpustil.
@maaaadlaaaaa záleží na tom,jestli je písek ze zasadite,nebo kyselé mocoviny. Já měla zasadity a pilsner jsem nesměla (právě paradoxně jsem ho pila pravidelně)
@mamio fakt hodně pít,než magnesii,tak kojeneckou vodu,nejlépe od dobré vody,má nejnižší liberalizaci. Ubrat sůl a snažit se nezatěžovat ledviny,takže ten pitny režim nepřehánět,přemíra vody taky škodí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hodně opravdu hodně pít. Úplně vynechat ochucene a perlivé vody, kupuj si nejlépe magnesi nebo jiné minerální vody. Pomáhá na to i kyselina citrónová, takže jsem do všech čajů a vod mačkala citron a dávala si sem tam pivo, ale jen Pilsner na doporučení lékaře kvůli obsahu minerálů, které ledvinám prospívají. V těhotenství teda nevím, to jedině skleničku občas k tučnému obědu. Kameny se ti z písku utvořit nemusí.