Ahoj holky 🙂 Jsem v 16tt a pár dní mě trápí při delší chůzi (ne pokaždé) píchání vpravo dole mezi žebry. Četla jsem, že je kvůli zvětšování dělohy 🙂 Nebo čím to může být? Máte to taky některá z vás? Děkuji moc za odpovědi 🙂
Co píchání mezi žebry... mezi cca 18 a 24 tt jsem při delším stání/chození dostávala křeče do spodních žeber v takové intenzitě, že mi to blokovalo dýchání. Nešlo dělat vůbec nic, jen trávit co nejvíc času v pololehu nebo lehu... a když to přišlo, tak prostě ležet a doufat, že to povolí. ... Prý "běžná" těhotenská komplikace... (děloha tlačí orgány nahoru, ty tlačí na postojové svaly... a ty se perou o udržení pozice... V druhém těhotenství už byli naštěstí zvyklé... ale bylo to fuj. Nebýt toho, že mi o stejné zkušenosti vykládala rok před tím kamarádka, tak si tu rychlou volám.)
Delo se mi to v prvnim tehu taky, ve druhem jsem uz vedela, ze je lepsi horcik nez magnosolv a ze mam nizke hladiny zeleza. Se suplementaci mi bylo fajn a tohle se uz nedelo
Stalo se mi v pokročilejším stadiu těhotenství, bolelo to jako prase, neušla jsem pár metrů. Byla jsem u obvoďačky a že je to od zad, píchla mi někde suchou jehlou a druhý den jsem byla jako rybička (nějak se zajímá o akupunkturu, tak asi věděla kam a co).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem to až do konce těhotenství, říkali, že to po porodu přejde, ale trvalo to ještě minimálně měsíc po.
Bohužel.
Třeba na tom budeš líp.