Permanentně tvrdé břicho v 7. měsíci těhotenství

tyf
3. led 2015

Jsem podruhé těhotná a už po 20.týdnu mi začalo tvrdnout břicho, klasické nebolestivé stahy hlavně večer. Doktor mi předepsal magnézko a zlepšilo se to o hodně. Teď jsem ve 27. týdnů a břicho mám tvrdé a napnuté téměř neustále. A celkově se cítím hrozně, jako když jsem měla s dcerou dva týdny před porodem, strašně se zadýchávám, každý pohyb mě vyčerpává, bolí mě v tříslech, prostě jako kdybych měla každým dnem porodit. Připadá mi, že je ještě moc brzy, s dcerou jsem v tomhle období měla pidi bříško a ani jsem pomalu nevěděla, že jsem těhotná. Nic nenasvědčuje tomu, že by hrozil předčasný porod, čípek se nezkracuje, podle doktora to druhé těhotenství tělo už hůře snáší, ale mně je 27 let, vůbec se nepřemáhám, mám velkou rodinu která mi se vším pomáhá. Myslíte si, že může hrozit porod i když se to neprojevuje na čípku, nebo to s tím naprosto souvisí?

lv
3. led 2015

Zvys si to magnezko..u obou těhotenství jsem mela velké tvrdnutí bříška, s bolestmi, ze jsem jezdila na kapacky obden, u 2.ležela týden v nemocnici..prý jak miminko hodně roste, je to zátěž pro organismus..obě jsem přenášela.

p3tulkaa
3. led 2015

já mám tvrdé břicho stále, napnuté, ale vůbec jsem to teda neřešila, nic neberu, myslela jsem, že to tak má být, teda netuším, jak to má vypadat, tak to tak beru 😕

kocour1
3. led 2015

Ahoj, já čekám své druhé, už jsem tedy ve 37. týdnu, ale poměrně brzy mám také podobné pocity jako ty...tvrdne mi břicho, mám poslíčky, cítím se unavená a přitom jak píšeš - první těhu jsem ani nevěděla, že jsem těhotná🙂. Je to asi opravdu tím druhým těhotenstvím. A asi je to i tím, že s prvním dítětem máme mnohem více práce, zvedáme je (moje dcera váží skoro 14kg a já ji neustále zvedám do židle, do kočárku apod.) a nemůžeme si prostě jen tak lehnout k televizi apod...teď už tak dva týdny opravdu panikařím, že se to blíží, dokonce jsem si i zabalila tašku a vypadá to, že to jsou pořád jen plané poplachy🙂.

milmic
3. led 2015

@tyf Já jsem při druhém těhotenství měla různé zajímavé pocity taky a hlavně mnohem dřív než poprvé. Napířklad mě hodně píchalo někde dole u čípku (víc jsem to lokalizovat nedokázala) s takovým pocitem, že mi zákonitě musí puknout voda. A nepukla až do samostného porodu.
Ted při třetím těhotenství mám taky tyhle pocity a zase o něco dříve.

Já bych to viděla tak nějak, že druhé těhotenství už je namáhavější, jednak je to podruhé a jednak už doma máš jedno dítko. Nicméně - zkus si zvýšit magnezko anebo pro svoji jistotu navštiv lékaře, abys věděla, že jsi nic nezanedbala. 🙂

polibsi
25. lis 2015

Ahojky holky, jsem ve 25.tt a už ve 20.tt jsem mela tvrdší břicho a nafoukle. Paní dr mi předepsal magnesko tak se to trochu zlepšilo ale ted už se mi to třetí den vrátilo a už fakt nevím co s tim. Je me hrozne,bricho mám tvrde neustále a cítím se jak prefoukly balón, prostě takový tlak mám pořád. Mate s tim nejaka zkušenosti? A abych nezapomněla břicho nemam kulate jak normální by melo byt ale mam ho dole.mam strach aby to nebylo nebezpecne pro malyho.

dusanba
12. pro 2015

@polibsi me taky pripada,ze mam bricho napnute porad a u dr. mi rekl,ze mam delohu ztuhlou,podrazdenou,ale cipek 4cm.na pohotovosti pred 14dny cipek 3cm,rikali,ze od 2,5cm je to na hospitalizaci.u dr. zas 4cm a ted me posĺal s tim tvrdnutim do nemocnice,at me hospitalizuji.cipek jsem mela zas jen 3cm,bricho dle nich netvrdlo,ale rekli,ze je to v poradku a nechali me jit domu.samozrejme porad klid.rezim.tak lezim.jen ten cipek me strasi

mikjamo
6. srp 2016

@tyf zdravím, kdy jste nakonec porodila prosm? mám uplně to stejné, jsem 28 tt a myslm, že snad budu rodit každým dnem, první dcera uplně v pohodě, nyníí u druhé jsem jak balon a vše mě bol, tlačí a břicho obrovské, děkuji

baraakevinek
9. srp 2016

Měla jsem tvrdnutí on 19 tt a od 22 tt jsem byla skoro pořád v nemocnici říkali mi že na stopro budu mít předčasný porod a nakonec jsem ještě 4 dny pretahovala 😁 a Malej má už 2 roky a je zdravý jako rybka 😉

sejinka
27. zář 2016

Ahoj, mám tvrdnutí břicha od 14tt, nyní jsem 25tt byla jsem několikrát v nemocnici na kapačkách, ty mi pomůžou, ale jen tak na 10 dní. Jsem doma na neschopence, břicho mi tvrdne v leže minimálně, ale když vstanu mám břicho tvrdé a napnuté neustále, je to velmi omezující a nepříjemné. Prosím o vaše zkušenosti, pocity, pomohlo něco , megnesium užívám, ale zlepšení nepociťuji, mám strach z předčasného porodu..

dusanba
13. říj 2016

@sejinka me bricho začalo tvrdnou od 21tt, a pak už jsem celé těhu jen proležela...raději, než aby se něco miminku stalo nebo abych zůstala v porodnici až do porodu. Sice ze začátku to byla hrozná představa jen ležet tak dlouho a to jsem musela ležet jen na bocích, protože na zádech to taky okamžitě tvrdlo, ale nakonec to uteklo a už mám půlroční holčičku....musíte vydržet... taky záleží, jestli se Vám k tomu zkracuje čípek, ten se mi pak taky zkracoval. Ale naštěstí byl pořád nad hranicí. Vím ale, že v porodnicic leželi maminky třeba od 20tt a říkali, že tam budou až do porodu, dokud to mimi udrží. Mě můj dr pořád vyhrožoval, že mě pošle do porodnice ležet, ale některé maminky s tím nějak fungují a chodí. Opravdu záleží i na čípku, ale prostě to tvrdnutí je riziko, že by se mohly rozjet kontrakce. U každého je to individuální, nikdo bohužel na jisto neřekne, jak se to bude vyvýjet. Musíte to vycítit i vy trošku, jk moc si pohyb dovolíte. No a pořád lepší ležet doma, než v porodnici🙂. Brala jsem 3x denně 2tbl Magnesii lactici. Držím palce, ať to zvládnete v pořádku až do porodu🙂. Miminko za to stojí🙂.

mari90
12. pro 2017

Ahoj od soboty mam take temer neustale tvrde bricho, vubec to ale neboli a ani mi to neprijde jako klasicke tvrdnuti, mate to nekdo podobne? Jsem ve 31tt

milito18
10. črc 2023

@mikjamo jak jste vyřešila tvrdnutí břicha?
Jsem taky 28tt a ráno dobrý beru magnesko,to asi zabere po celý den,k večeru už mám pnutí a těžký břicho a bolí to,tak nevím zda si mám sama navýšit magnesko-mam ho jako rozpustný prášek,či jestli je to prostě k tomu.Samozrejme pokud to jde tak sebou fláknu na gauč či židli a chvíli odpocivam.Dekuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru