Holky, včera jsem si k obědu v italské restauraci objednala špagety s krevetama a dnes ráno jsem si dala na lačno džus, kafe a trochu buchty. Po 15 min. na mě přišla bolest žaludku, pálení žáhy, fakt mě to bolelo až jsem se z toho zpotila a po 2 hodinách jsem dostala průjem. Co jsem se vyprázdnila se mi ulevilo od žaludku, ale od té doby se mě drží vodnatý průjem. Nic mě neboli, cítím se úplně dobře až na ten blbej průjmus. Myslíte si, že mám salmonellu? Mám zítra zajít k lékaři? Nebo prostě počkat do večera jestli to celý neustoupí? Jsem jinak v 32 tt.
@pampeliska1313 Taky jsem si myslela, že z džusu, ale už mě průjem prohnal za dnešek 4x, tak si říkám, proboha z čeho.
@anna987 já mívám průjem vždycky z džusu na lačno, ale abych měla průjem několikrát, tak to bych musela vypít nejmíň 2l toho džusu (už se mi to taky stalo). Může to být i z těch krevet, ty se kazí rychle.
A jinak nemáš žádné bolesti stran toho těhotenství? Mně průjmem vždycky začínal porod (začala jsem se otevírat).
@palja Já si dala 200 ml džusu, tak si říkám, že mi to mohlo podráždit ten žaludek, ale abych byla tolikrát na wc to se mi nějak nezdá. Jinak žádné bolesti nemám, jen lehce podrážděnej ten žaludek a průjem. Ani horečku nemám. Fakt divný. Projevy salmonelly by musely být brutálnější že?
@anna987 kdyz jsem mela prujem, tak jsem zacinala rodit... ale to mi i odtekala voda, mela jsem porodni bolesti... nevim, ale z tech spaget - kdyz me byvalo blbe z jidla (bylo zkazene, spatne pripravene), tak mi bylo blbe vzdy do 12 hodin od konzumace, tohle se mi zda dlouho, nevim 🤷
Syn salmolellu měl, obnášlo to průjem třeba 20x denně a u každého brečel bolestí. Takže jako lajk, ale s touto zkušeností, odhaduju, že máš jenom průjem. Ostatně, ani 4x za den za mě není úplně průjem, ten je tak 2x do hodiny. Prostě ti něco nesedlo. Osobně bych podezírala kombinaci džusu a kafe nalačno. Může to souviset i s tím těhotenstvím. Byla bych v klidu, pokud se to do zítřka přežene, když ne, tak už bych šla k doktorovi kvůli možné dehydrataci.
@anna987 já myslím, že to bylo z toho džusu, že to podráždilo střeva a ještě jak jsi těhotná, že jsi citlivější. Já jsem měla k tomu ještě pálení žáhy a pachuť v puse.
Když jsem měla otravu jídla, tak jsem ještě vždycky hodně zvracela, takže myslím, že z toho jídla ze včera to nebylo.
Pokud nemáš ms bolesti, ani žádné jiné bolesti, které by mohly souviset s porodem, tak bych se nebála.
Podle mého názoru ti prostě nesedl teď džus. Ale měla bych se na pozoru kvůli porodu. Zítra to už určitě bude lepší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nebude to spis z toho džusu? Já si nalacno nemůžu dat nic co mi podrazdi žaludek (třeba pomerancovej dzus) jinak zaha a hnedka záchod. Ale třeba někdo řekne něco dalšího