Ahoj holky, jdu si opět pro radu. Nevím, jestli je to normální, zřejmě asi jo, ale jsem teprve 24tt a začínám šíleně otékat. Ruce ani obličej ne, jen ty nohy. Po celém dnu skoro nemůžu chodit. Tlak v poradnách vždy OK, bez bílkoviny. Dostala jsem Detralex, ale mám pocit, že vůbec nepomáhá. Co s tím ? Do rána splasknou, ale stačí málo a už to jede. Ke všemu se mi na kotnících začínají dělat nějaké červenofialové mapy 😲
V příloze přikládám fota.
Co pomáhalo Vám ?
Chuderko, já měla taky brzo dost otekly, ne teda tolik ale taky to bylo dost
@palja Tyo, to zní dost strašidelně 😨 😀 Nemáš fotku ? 🙂 Musela sis taky užít svoje... máš můj obdiv ! 🙂
@monuleee Právě a to jsem teprve na začátku a velká horka před námi... přemýšlím, že si pořídím nějaký mrazák v životní velikosti a tam se budu chladit 😂😅
@lenca11111111 fotku nemám, ale měla jsem to ještě horší než ty. Prostě někdo to tak bohužel má. Musela jsem to přetrpět. Žádné nejkrásnější období v mém životě to nebylo.
@lenca11111111 🤣 no jo, je to protivný, mě nepomohlo nic, ani nohy nahoru, masáže, nic. A horko...k tomu vybuchovaly moje hormony takže si se mnou ostatni užily
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenca11111111 já jsem v prvním těhotenství taky měla nohy jak "konve" cca od půlky těhotenství. Moč byla vždy v pořádku, tlak taky. Dr mi poradila koupit si kompresivni punčochy a dát si je hned ráno než nohy otečou a na noc sundat. Po porodu jsem měla potom hrozně oteklé nohy, lýtka jsem měla tlustá jak stehna. Tchyně mě strasila, že mám určitě něco se srdcem. V porodnici mi řekli, že je to normální, že jsem hodně zavodnena a zadrzuju vodu a až pořádně nastoupí laktace že se to upraví. Já jsem myslela že mě schválně odbyli, aby neměli se mnou starosti. Když jsem vylezla z pokoje, tak jsem si všimla, že takové nohy a kotníky má každá druhá maminka. Do konce šestinedělí se to spravilo a já jsem měla zase normální nohy.
Ve druhém těhotenství jsem si dávala punčochy už od začátku. Nohy tolik nenatikaly, ale bolely. Moč, tlak v pořádku. Ale od cca 30tt jsem měla zase strašně oteklé ruce. To bylo něco šíleného. Ruky jak lopaty, strašná bolest, oteklé prsty mravenčení v nich. V noci jsem nemohla ani spát. Nikdo mi nedokázal pomoct, že až porodím, tak se to zlepší.
Pak zase v šestinedělí se to upravilo.
Takže to je moje zkušenost. Žádné jiné komplikace to neznacilo.
Jinak pomohly ty komptesivni punčochy, při sezení a ležení dávat nohy nahoru a studené koupele nohou.