Holky co na opar v nose v těhotenství ? Existuje nějaká mast kterou muže kamarádka použit ?
@katanovobran Já si vždy dávám zubní pastu a za den dva úplně v pohodě 😀
Paní v lékárně mi teda říkala, že jako těhu nemůžu žádnou. Prý všechny mastičky na opary obsahují antibiotika..
@katanovobran Na opar pouzivam tycinku na rty s lysinem od znacky 100 % Pure. Na rty tedy, ale ma takovou konzistenci, ze by se dala dat na vatovou tycinku i do nosu. Je to prirodni, takze by v tehotenstvi nemela vadit. Ja ji pouzivala a miminko prospiva. Nebo tea tree oil jeste.
@alilali Také jsem během těhotenství použila zubní pastu. Na opary docela trpím, tak jsem se jim nevyhnula.
Ja vždy používám med 😉
Mažu normálně Herpesinem. Měla jsem cca v 10tt i pásový opar a doporučili mi ho na pohotovosti. Opar je virového původu, na ten se předepisují virotika, ne antibiotika. Vždycky je lepší zvážit pro a proti, ale mastičky, která působí lokálně bych se nebála.
Trpim na opary a jsem tehu. Taky davam zubni pastu, slivovici na vysuseni, propolis mast, tea tree olej. Spis bych volila prirodni veci.
Také doporučuji herpesin 🙂 za mě snad nejlepší mastička.
Já používám na opary pořád tzv. zázračný kelímek od Oriflame, ten mám na všechno možné.Používala jsem ho i v době těhu a kojení.
@katanovobran ahoj já byla v lékárně a nic mi nedala kvůli těhotenství že se to nedoporučujeme.. Ale pomohla zubní pasta a sudocrem
@katanovobran Mně v těhotenství pomohlo potřít rozmačkaným česnekem
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katanovobran může použít jakoukoliv dostupnou mast na opary, případně zinkovou mast, pokud se bojí