Opar v těhotenství. Co na něj?

mzacikova
26. srp 2020

Ahojte. Všímám si, že se mi dělá opar. Ret mě šíleně bolí a natéká 🤦‍♀️ Co jste na něj v těhotenství používaly? Co se Vám osvědčilo nejvíce? 😊

crutela
26. srp 2020

Náplasti, teď si nevzpomenu jak se jmenují, ale jsou to takové ty průhledné v každé lékarně.

michaela1990xx
26. srp 2020

Zinková mast.

mzacikova
autor
26. srp 2020

@michaela1990xx tak zinkovku mám a používám na obličej. Určitě vyzkouším, děkuju 😊
@crutela a drží jak mají? Já je měla před lety a nic moc. Opar mám zatím spíš uvnitř rtu, ještě moc nevylezl

areh
26. srp 2020

@mzacikova já když jsem měla opar (normální, malý), tak náplasti byly super. Používala jsem Compeed.

mzacikova
autor
26. srp 2020

@areh taknpro ně zítra skočím😊 teprve to začíná a už to je nepříjemné 😁

barulina
26. srp 2020

Nqplasti jsou za me nej. Nic jineho mi nepomuze a to mam opary velmi casto

katule1990
26. srp 2020

@mzacikova Používám Herpesin v těhotenství, stejně jako před ním. Ale nevím, jak moc to pomáhá. Když má být opar velký, tak prostě vybují i přes včasné namazání (aspoň u mě). Někde jsem četla, že by se v těhotenství neměl Zovirax, že obsahuje kortikoidy, Herpesin prý ne.

zirawka
26. srp 2020

@mzacikova cannadent regenerační sérum s konopím, fungovalo suprově, jakmile jsem cítila, že se opar začíná tvořit (tvrdne mi ret), na tamponek jsem si nakapala 2 kapky séra a přiložila tak 3x denně a opar dál nepokračoval, zmizel 🙂🙂

mzacikova
autor
27. srp 2020

Tak mě chlap koupil Zovirax 🤦‍♀️ a ten by se prý opravdu neměl, pokud to není vážně nutné. A já se do lékárny nedostanu. Opar už mám stejně skoro přes půl rtu, takže už bylo asi stejně pozdě 🤦‍♀️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru